top of page
  • Observer

Gele koorts neemt uitbreiding

Febre-Amarela

De Panamerikaanse gezondheidsorganisatie (Opas), een regionaal onderdeel van de Wereldgezondheidsorganisatie, wijst op de uitbreiding van de gele koorts (febre amarela) in Brazilië alsmede op de risico’s van een mogelijke algemene epidemie. Het orgaan meldt ook dat dat er onvoldoende vaccinaties beschikbaar zijn voor de ganse bevolking.

In het document staat te lezen dat Latijns Amerika sinds 2016 het hoogste aantal besmettingen registreert in de jongste decennia. Tussen januari 2016 en december 2017 werden er gevallen van deze ziekte geregistreerd in 7 verschillende landen: Bolivië, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans Guyana, Peru en Suriname: “Het aantal menselijke besmettingen in deze landen is het hoogste in decennia. De stijging kan in verband gebracht worden met het ecosysteem dat de verspreiding van het virus stimuleert, en het feit dat velen niet ingeënt zijn tegen de ziekte”.

Sinds 13 december van vorig jaar registreerde Brazilië alleen al negen nieuwe gevallen van gele koorts. Volgens Opas gaat het in de regio om een totaal van 2.296 gevallen van besmette dieren (zoals apen) waarvan 358 bevestigd, dit tussen juli 2017 en januari 2018. Het merendeel van die gevallen werden geregistreerd in de staten São Paulo, Minas Gerais en Rio de Janeiro, in dalende orde.

De gele koorts wordt verspreidt door muggen naar mensen die niet ingeënt werden, in bosrijke gebieden. Brazilianen kunnen zich laten inenten in een “posto de saúde”, aanbevolen aan mensen die naar dergelijke gebieden reizen, of er wonen. Volgens het ministerie van gezondheid volstaat een dosis voor een levenslange bescherming.

#BraziliëNieuwsOnline #FebreAmarela #Gelekoorts

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page