top of page
  • Observer

Generaal Heleno besmet met coronavirus

AHeleno

Augusto Heleno, minister-chef van het kabinet voor institutionele veiligheid, testte positief voor het nieuwe coronavirus. Dit werd door hemzelf bevestigd via zijn Twitter account. Hij zegt er dat hij geen symptomen vertoont, dat hij zichzelf thuis isoleerde en geen telefoons zal beantwoorden.

Heleno maakte deel uit van het gevolg van president Bolsonaro bij de recente reis naar de Verenigde Staten. De test die hij aflegde was het tweede examen. De uitslag van het eerste, op 12 maart, bleek negatief.

De minister is 72 en hoort omwille van die leeftijd tot de risico groep. Naast ouderen boven 65 jaar, horen mensen met hartaandoeningen, rokers en diabetici tot de categorie waar de meer ernstige symptomen waargenomen worden.

Met de besmetting van Heleno, loopt het totale aantal mensen uit het gevolg die positief testten, op tot zestien. Sinds de terugkeer uit de Verenigde Staten, had generaal Heleno minstens drie ontmoetingen met president Bolsonaro: de eerste op 11 maart, de twee anderen gisteren dinsdag.

Bron: Veja

Foto: Alan Santos - PR

#AugustoHeleno #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #Twitter

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page