top of page
  • Observer

Generaal Heleno: Het ergste is voorbij

HelenoA

Minister van Institutionele Veiligheid, generaal Augusto Heleno, minimaliseert de opflakkering van het aantal covid-19 gevallen in Brazilië. Volgens hem ligt de ergste fase van de pandemie achter de rug en hij vindt dat de noodzaak tot sociale isolatie in vraag moet worden gesteld.

“De stijging is nog niet onrustwekkend. Het is goed om dat te zeggen opdat er geen veralgemeende paniek ontstaat. Er is een proces gaande om de ziekte beter te kunnen bestrijden, ook voor wie een meer intense behandeling nodig heeft. Ik denk dat er een vermindering op komst is en dat we de ergste fase reeds overwonnen. Wij duimen ervoor dat het normale leven zo snel mogelijk terugkeert”, aldus de generaal tijdens een interview door Radio Bandeirantes.

De minister werd ook de vraag gesteld of het wel verstandig was om de gemeentelijke verkiezingen te laten plaatsvinden, iets wat vele specialisten in twijfel trokken omdat ze onvermijdelijk samenscholingen van mensen veroorzaken, een risico op meer besmettingen. Heleno maakte gebruik van de vraag om de president te verdedigen.

Eleicoes2020

“De kwestie om al dan niet verkiezingen te houden, ontvlucht de verantwoordelijkheid van de president. Dit hoort veel meer toe aan de gerechtelijke en wetgevende machten. Uiteraard veroorzaken verkiezingen veel opwinding. Velen bereiden zich voor, het is een nationale gebeurtenis waar veel bij betrokken is”. Nadien maakte hij een blunder door te zeggen dat er geen verkiezingen waren in de Verenigde Staten voor het uitbreken van de tweede golf:

“Er is nog weinig geweten over deze ziekte. Italië hield geen verkiezingen, ook Frankrijk niet en ook niet de Verenigde Staten, en toch stegen de covid-19 cijfers er sneller en hoger dan hier. De mensen houden het niet meer vol, dat verhaal van sociale isolering. Velen stellen dat in vraag en twijfelen eraan dat dit de verspreiding van het virus tegenhoudt, of een besmetting kan vermijden”, zo vroeg hij zich af.

Brazilië telt inmiddels meer dan 169.000 doden en zes miljoen besmettingen. Het dagelijks gemiddelde van het aantal doden in de voorbije week bedraagt 484, een stijging van 43% in vergelijk met het gemiddelde van de vorige twee weken.

Verkiezingen USA

Recentelijk verspreidde de Braziliaanse pers het bericht dat Heleno pogingen deed om president Bolsonaro ervan te overtuigen om de overwinning van Joe Biden te erkennen. De minister ontkende dat:

“Wij lachen er soms mee en zeggen dat er een kleine dwerg zit onder het bureel van de president die allerlei dingen laat uitlekken. Deze keer loog de dwerg, ofwel vond hij iets uit. Het gaat hier om een exclusieve stellingname van de president en niemand kan daarin tussenkomen”, zo besloot hij.

Bron

Foto's: Marcos Corrêa - PR / Marcelo Camargo - Agência Brasil

#AugustoHeleno #JoeBiden #JairBolsonaro #Coronavirus #COVID19 #RádioBandeirantes #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page