top of page
  • Observer

Geraldo Alckmin(dert)

G-Alckmin

De campagne van de PSFB-kandidaat Geraldo Alckmin slaagt er niet in om de kiezers te animeren, helaas voor hem ook niet zijn partijgenoten. Sinds de campagne uit de startblokken kwam (op 15 augustus) lukt het de ex-gouverneur van São Paulo niet om op gelijke hoogte te komen met zijn tegenstrevers: in de jongste Ibope peiling blijft hij hangen op 9% van de stemintenties, ondanks dat hij, dankzij de afgesloten allianties met de Centraõ partijen, het meeste tijd krijgt in de dagelijkse verplichte uitzendingen van kiespropaganda, op radio en televisie.

Tegenkandidaat Jair Bolsonaro (PSL), die maar enkele seconden krijgt in die uitzendingen, groeide constant en haalt nu zelfs 31,2% in een peiling van het tijdschrift Crusoé, onmiddellijk gevolgd door Fernando Haddad (PT) met 20,2%. Bolsonaro consolideert hiermee zijn imago als de “anti-PT” kandidaat bij uitstek.

Dit alles veroorzaakte een eerder zeldzaam fenomeen in de Braziliaanse politiek, met name dat een flink aantal PSDB kandidaten Alckmin in de steek beginnen te laten in hun eigen deelstaten, en nu hun steun uitspreken voor Bolsonaro. Op twaalf dagen van de eerste verkiezingsronde zeggen deze PSDB’ers dat ze de kwaliteiten van hun presidentskandidaat erkennen, maar vragen nu om op Bolsonaro te stemmen.

Reinaldo Azambuja, PSDB-kandidaat voor de regering van de staat Mato Grosso do Sul zegt onomwonden op de televisie: “We beleven een belangrijk moment in het nationale publieke leven. We hebben kandidaat Geraldo Alckmin, maar we hebben ook de partij van kandidaat Jair Bolsonaro, de PSL, deel uitmakend van deze coalitie hier”.

In Minas Gerais is ongeveer hetzelfde te horen. Marcos Montes, kandidaat als vice van Antonio Anastasia (die gouverneur wil worden), uitte zijn niet mis te verstane mening via de sociale media: “We hebben Geraldo Alckmin, een bijzonder bekwame kandidaat, maar spijtig genoeg komt de Braziliaanse maatschappij tot het besluit dat zijn tijd nog niet gekomen is, waardoor zijn stemintenties niet omhoog gaan. Wij moeten dus onze hand uitsteken aan kandidaat Bolsonaro”.

Foto: Fotos Públicas - Ciete Silvério

#GeraldoAlckmin #PSL #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #Crusoé #JairBolsonaro #MatoGrossodoSul #PT #PSDB #AntonioAnastasia

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page