top of page
  • Observer

Gezocht: automobielfabriek

Ford-SBDC

João Doria (PSDB), gouverneur van de staat São Paulo, kondigde vandaag aan dat hij fiscale gunsten zal toestaan aan autofabrikanten die willen investeren in zijn staat. Het gaat over kortingen tot 25% op de ICMS-taks (Imposto Sobre Circulação de Mercadorias) voor bedrijven die plannen indienen voor de constructie of de inplanting van een automobielfabriek, vanaf een bedrag van 1 miljard reais. Om te kunnen genieten van de korting moet een bedrijf minstens 400 banen genereren.

Doria zegt dat dit niet betekent dat hij een fiscale oorlog wil ontketenen met andere deelstaten om investeerders aan te trekken, maar wel dat hij meer werkgelegenheid wil scheppen.

Het speciale fiscale regime zal werkelijkheid worden door het uitvaardigen van een nieuw decreet, opgemaakt door de gouverneur. De kortingen op de ICMS zijn progressief: zoveel te hoger de investering, zoveel temeer korting, tot de limiet van 25%.

Voormalige presidentskandidaat Henrique Meireles, nu secretaris van financiën in São Paulo, kondigt aan dat bedrijven gecontroleerd zullen worden, om te kunnen genieten van de korting.

Ford

De gunstmaatregel wordt aangekondigd twee weken na het bericht dat de Ford fabriek van São Bernardo do Campo gesloten wordt, en dat het merk de productie van vrachtwagens in Zuid-Amerika zal stopzetten. In Brazilië betekent dat het einde van de lijnen Cargo, F-4000, F-350 en het model Fiesta, zodra de voorraad uitgeput is. Volgens de vakbonden verliezen hierdoor minstens 4.000 mensen hun baan, directe werknemers en leveranciers.

Volgens Doria, die onderhandelde met de leiding van Ford, zal de eenheid actief blijven tot november van dit jaar: “Wij zullen lang daarvoor al een oplossing kunnen aanbieden”, aldus de gouverneur. Zijn regering zoekt alvast naar een koper voor de fabriek van Ford. Volgens de gouverneur beschikt hij al over drie voorstellen die zouden profiteren van de bestaande infrastructuur en de arbeiders.

Henrique Meireles benadrukt dat de beslissing van de Ford-directie niets te maken heeft met het al dan niet toestaan van fiscale gunsten, maar dat de sluiting een strategisch doel heeft.

Bron

Foto: Reproductie Ford

#SãoPaulo #BraziliëNieuwsOnline #ICMS #JoãoDoria #HenriqueMeireles #SãoBernardodoCampo #Ford

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page