top of page
  • Observer

Gezocht: Fortunate Son

Yate1

It ain’t me, it ain’t me, I ain’t no millionaire’s son, no, It ain’t me, it ain’t me, I ain’t no fortunate one, no. Menige CCR-fan zal dit stukje tekst onmiddellijk herkennen, komende van de hit ‘Fortunate Son’ (1969). Een ‘Fortunate Son’ zal echter nodig zijn om mee te doen aan de veiling van het jacht van ex-multimiljonair Eike Batista. De waarde van het leuke speeltje, uitgerust met 4 slaapkamers waarvan 2 suites (eigen badkamer), drie cabines, sauna en keuken, werd geschat op 18 miljoen reais.

Het jacht (Pershing SPA model 115), plaats biedend voor 21 mensen, werd in beslag genomen in het kader van het Lava Jato onderzoek en zal vandaag voor de tweede keer aangeboden worden op een veiling. Vorige week werd er geen enkel bod gedaan, en daarom werd de minimum inzet verlaagd tot 14,4 miljoen.

Yate2

Onder de uitrusting behoren een MP3 klanksysteem, video, een LCD televisie van 67 inch, enkele kleinere tv-toestellen en ruimte om 2 jetski’s weg te bergen. Het jacht is al een tijdje buiten gebruik. De toekomstige eigenaar zal onderhoudswerkzaamheden moeten laten uitvoeren, o.m. aan de buitenwand. De papieren van de havenautoriteiten werden sinds 2016 niet meer vernieuwd, maar de nodige taksen en belastingen werden wel betaald.

Yate3

De koper mag het jacht meenemen na het betalen van een voorschot van 25%, later de rest afbetalen in 30 deelbetalingen. Indien er twee keer hetzelfde bod zou komen, dan zal er voorrang gegeven worden aan degene die cash betaalt.

Yate4

De veiling werd bevolen door rechter Marcelo Bretas. In juli l.l. veroordeelde hij Eike Batista tot 30 jaren opsluiting en een boete van R$ 53 miljoen. De zakenman werd vorig jaar in januari opgepakt, maar werd onder huisarrest geplaatst (door minister Gilmar Mendes van het STF) waar hij de finale uitslag van het proces mag afwachten.


Eike-Batista

Volgens het onderzoek kreeg ex-gouverneur Sérgio Cabral (Rio de Janeiro) 16,5 miljoen dollar toegestopt van Batista, in ruil voor zakelijke voordelen. Details over dit alles werden nog niet vrijgegeven.

Bron: G1 – Istoé

Foto's: PF - Wilson Dias - Agência Brasil

#MarceloBretas #BraziliëNieuwsOnline #EikeBatista #SergioCabral #FortunateSon #RiodeJaneiro #CCR

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page