top of page
  • Observer

Gisele Bündchen verontwaardigd

Gisele01

Het Braziliaanse model Gisele Bündchen stelt het besluit van de regering om het natuurgebied Renca in de staten Pará en Amapa vrij te geven voor de ontginning van mineralen in vraag, in een tweet: “Schaamte! Men veilt ons Amazonië gebied! We mogen niet toelaten dat onze beschermde gebieden aan privé handen overgedragen worden voor ontginningen”. Bündchen roept alle Brazilianen op om neen te zeggen tegen de opheffing van de bescherming van het regenwoud, hetzij bij decreet, voorlopige maatregelen, wetsvoorstel of eender welk besluit hieromtrent. Ze vraagt ook dat haar volgers de hashtag #todospelaamazonia gebruiken “om de regering duidelijk te maken dat wij niet akkoord zijn met het in stukken snijden van het Amazonië gebied voor ontginningen”.

Andere bekende Brazilianen als zangeres Ivete Sangalo en acteur Thiago Lacerda mengden zich eveneens in het debat en lieten zich erg negatief uit over de genomen beslissing.

Een woordvoerder van de Braziliaanse regering reageerde op de uitlatingen en zegt dat het hier enkel gaat om een oude minerale reserve, en niet het milieu. “Geen enkel milieugebied van Amazonië komt in het gedrang door dit besluit”, zo klinkt het in een nota. Verder zegt de regering ook dat Renca “geen groen paradijs is, zoals sommigen willen doen geloven”, en dat “het gebied nu onderhevig is aan clandestiene ontginningen door goudzoekers die, naast het illegaal bekomen van de minerale rijkdommen ook de natuur beschadigen en waterlopen met kwik bevuilen”.

Foto: Fotos Públicas - United Nations Development Programme

#BrazilieNieuws #GiseleBündchen #Renca

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page