top of page
  • Observer

Gleisi: Ciro is een opportunistische kolonel

Ciro-Gleisi

Gleisi Hoffman, voorzitster van de arbeiderspartij (PT) antwoordde vandaag op de beschuldigingen van ex-minister en dito presidentskandidaat Ciro Gomes (PDT) die beweerde dat zij een bendeleidster is. Ze herinnerde eraan dat Ciro vorig jaar, nadat hij verloor in de eerste kiesronde, naar Europa reisde.

“Ciro is een haatdragende en laffe opportunistische kolonel die op de vlucht sloeg op het moment dat de situatie zijn aanwezigheid vereiste. Nu is hij op zoek naar crisissen om zichzelf aan te bieden als de redder van de bourgeoisie en het financiële systeem. Hij ziet zichzelf als de oplossing”, zo schreef zij in een tweet.

In een interview, vandaag gepubliceerd bij Valor Econômico, werd Gomes ondervraagd over zijn standpunt over de stelling dat Hoffmann deel uitmaakt van een bende. Hij antwoordde daarop dat Gleisi de chef is en dat zij, samen met haar echtgenoot (Paulo Bernardo), dik in de problemen zit:

“Als ze me hiervoor willen aanklagen, ze doen maar, ik ben er al aan gewoon. Ik zeg enkel de waarheid. Het loont niet de moeite om me te vervolgen en om morele schadevergoeding te eisen. Veroordeel me maar voor laster waarvan ik het recht heb om het aan te tonen.Het volstaat om enkele kopieën op te vragen van de beschuldigingen tegen het koppel, bij het openbaar ministerie. Hoeveel schatbewaarders heeft de PT eigenlijk? Ze zitten allemaal achter de tralies. Lula steunde Sérgio Cabral tot aan het einde. En wie heeft Michel Temer erbij gehaald als vicepresident, tegen mijn mening in?” Hij voegde er nog aan toe “dat hij zich mishandeld voelt, belasterd, in de rug aangevallen en omvergelopen door de ‘canalhas’ van de partijkoepel van de PT”.

De woordenwisseling komt een dag nadat Gomes president Bolsonaro omschreef als een “twitterende puber” en zijn regering als een “warboel”.

Gleisi Hoffmann maakte vandaag een toespeling op de aanhouding van twee politiemannen, beschuldigd van de moord op Marielle Franco: “De ene woont in hetzelfde condominium als Bolsonaro, de andere heeft Queiroz als achternaam. In principe wil dat niets zeggen, maar de familie van Bolsonaro die een Queiroz in bescherming neemt en hulde brengt aan milities, verdient een onderzoek naar mogelijke relaties”.

Beiden behoren tot een (belangrijke) linkse partij, beiden laten geen gelegenheid onbenut om Bolsonaro aan te vallen. Oppositie voeren op deze manier, zonder de nodige samenhorigheid, zal echter niet veel uithalen. Als twee honden vechten om een been, zal het benieuwen welke andere linkse partij ermee gaat lopen. Kwantiteit is geen probleem (er bestaan een tiental politieke partijen van linkse strekking in Brazilië), kwaliteit daarentegen…

Bron

Foto's: Facebook

#CiroGomes #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #GleisiHoffmann #PauloBernardo #SergioCabral #JornalValorEconômico #MichelTemer #MarielleFranco

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page