top of page
  • Observer

Gomes: “Lula droeg Brazilië over aan Bolsonaro”

GomesAvesso

Ciro Gomes (PDT), ex-minister en presidentskandidaat bij de komende verkiezingen zei gisteren in een interview voor de Avesso podcast (foto), dat ex-president Luiz Inácio Lula da Silva het verlies bij de verkiezingen van 2018 plande zodat hij dit jaar kon terugkeren zonder uitleg te geven over de beschuldigingen van wegsluizen van overheidsgelden. Volgens Gomes werd dit schema opgestart toen Lula ex-burgemeester van São Paulo Fernando Haddad aanwees als kandidaat van zijn partij om het op te nemen tegen Bolsonaro. Haddad had voordien zijn herverkiezing in São Paulo verloren, en Lula zat opgesloten in een cel van de federale politie in Curitiba.

“Lula was van plan om Brazilië over te leveren aan Bolsonaro met het gekende resultaat, opdat hij later zou kunnen terugkeren zonder uitleg te moeten geven over de roofpartijen en de economische crisis. Toen hij geen kandidaat kon zijn (door de opsluiting) riep hij wie? Was ik de enige als mogelijke winnaar in 2018? Neen. Hij riep Haddad. Wie is Haddad? Een jaar voordien verloor hij de gemeentelijke verkiezingen in São Paulo. En 20 dagen voor de verkiezingen zet Lula plots Haddad in zijn plaats. Ofwel: Lula gaf Brazilië in de handen van Bolsonaro met de gekende gevolgen. Waarom? Omdat hij nu zou kunnen terugkeren zonder antwoorden te geven over de corruptie, of over de economische crisis”.

Gomes bevestigde ook nog dat de houding van Lula om zichzelf te lanceren als kandidaat toen hij nog achter de tralies zat, een ‘petista’ toonde die zijn zinnen verloor, zonder verantwoordelijkheid: “Een kandidatuur lanceren vanuit de cel, zonder enige macht, is het volk bedriegen en om de tuin leiden”.

Bron

Foto: Twitter

#CiroGomes #FernandoHaddad #JairBolsonaro #PT #Lula #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page