top of page
  • Observer

Grenzen luchtruim afgesloten

Latam

Vijf dagen geleden werd al aangekondigd dat er geen vreemdelingen meer toegelaten werden, komende vanuit een land dat zijn grenzen afsloot in de strijd tegen het virus. Gisteren werd een nieuw besluit uitgevaardigd: gedurende een termijn van 30 dagen wordt geen enkele buitenlander toegelaten die Brazilië binnenkomt via het luchtruim, om het even welke nationaliteit.

Het besluit treedt maandag 30 maart in voege en werd bekendgemaakt door minister van Justitie Sérgio Moro, ook ondertekend door de ministers Walter Braga Netto (Stafchef), Luiz Henrique Mandetta (Volksgezondheid) en Tarcísio Gomes de Freitas (Infrastructuur).

De restrictie, reeds gepubliceerd in het staatsblad geldt niet voor Brazilianen, immigranten die in Brazilië wonen, buitenlanders in dienst van internationale organen, diplomaten en directe familieleden van Brazilianen. Ook het vrachtvervoer blijft toegelaten.

Passagiers met internationale verbindingen, op doortocht in Brazilië, worden wel toegelaten, zolang ze zich niet buiten de internationale omgeving van de luchthaven begeven, en dat ze toegelaten worden in het land van hun eindbestemming.

GRU Airport, de internationale luchthaven van Guarulhos (São Paulo), sloot een akkoord af met het nationale agentschap van de burgerluchtvaart en met het gemeentebestuur van Guarulhos, dat toelaat om alle internationale reizigers te testen op hun lichaamstemperatuur. Een van de symptomen van de covid-19 ziekte is het vertonen van koorts. Indien er een verdenking bestaat van besmetting, dan wordt de passagier doorgestuurd naar een centrum voor een voorlopige selectie, specifiek dienend om besmettingen met het virus te detecteren

De luchthaven, een van de grootste in Zuid-Amerika, wordt nu frequenter schoongemaakt door een speciale ploeg, voornamelijk in alle gemeenschappelijke ruimtes. De concessionaris zegt ook dat er overal alcohol gel beschikbaar is, en dat de desinfecties ook uitgevoerd worden via het spuiten van een ontsmettende nevel in al die ruimtes.

Bron: CNN Brasil

Foto: Jorge Araujo - Fotos Públicas

#BraziliëNieuwsOnline #WalterBragaNetto #TarcísioGomesdeFreitas #LuizHenriqueMandetta #GRUAirport #Coronavirus #COVID19 #SérgioMoro #Guarulhos

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page