top of page
  • Observer

Grenzen verleggen

ApostoloSementes

Iedereen zal het er mee eens zijn dat er momenteel grenzen verlegd worden door dokters, verplegend personeel en eenieder die zich inzet in de strijd tegen het coronavirus, mensen die torenhoog uitsteken boven dure filmsterren of overbetaalde voetballers. Helaas zijn er ook andere lui, oplichters die de grenzen van de schaamteloosheid verleggen. Dit werd onder meer duidelijk door berichtgeving over corruptie bij de aankoop van beademingstoestellen die nu kunnen gekocht worden zonder dat er een openbare aanbesteding aan te pas komt, wegens het dringende karakter, net alsof de huidige woekerprijzen en andere schandalige praktijken nog niet volstaan. Anderen maken gebruik van de wanhoop van velen en proberen daar munt uit te slaan.

Een bijzonder laag-bij-de-grondse poging tot oplichterij werd deze week vastgesteld bij een aanbod van de zelfverklaarde apostel Valdemiro Santiago de Oliveira, van de evangelische kerk Mundial do Poder de Deus. Via de sociale media bood hij zaadjes aan van bonen die “de kracht bezitten om te genezen van een besmetting met covid-19”.

Tot op dit moment bestaat er nog geen enkel bewezen medicijn tegen de ziekte.

De pastoor sprak niet over prijzen, maar wel over een “voorstel”, met andere woorden de gelovigen moeten zelf een voorstel doen om aan het goedje te komen. Hij plakte wel waardes op die voorstellen: R$ 100, R$ 500 en R$ 1.000, zonder erbij te zeggen wat dit precies betekende. De “magische” zaadjes worden echter enkel geleverd nadat de koper een bewijs van betaling voorlegt.

Het federale openbare ministerie gaf reeds opdracht aan het openbaar ministerie van São Paulo om in te grijpen, en om een onderzoek op te starten wegens oplichterij door de pastoor.

Santiago is een geallieerde van president Bolsonaro en nam al een keer deel aan een van de lives van de president bij Facebook (op 12 juli van vorig jaar). Op diezelfde dag diende de apostel een verzoek in bij het ministerie van Buitenlandse Zaken om een diplomatiek paspoort te bekomen voor hem en zijn echtgenote Franciléia. Een maand later werd het verzoek ingewilligd door de regering.

Bron

Foto: YouTube

#ValdemiroSantiago #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #Coronavirus #IgrejaMundialdoPoderdeDeus #COVID19

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page