top of page
  • Observer

Gruwelijke misdaad

Estupro

Aartsbisschop Dom Walmor, leider van de CNBB (Conferência Nacional dos Bispos do Brasil), omschreef de onderbreking van de zwangerschap van een meisje van 10 jaar, slachtoffer van verkrachting, als een “gruwelijke misdaad”, en dat er geen verklarende uitleg bestaat voor “het geweld van abortus”.

Volgens de burgerlijke politie van de staat Espírito Santo werd het meisje al vier jaar lang misbruikt. De zaak kwam aan het licht toen het kind naar een publiek hospitaal ging in haar stad met de verdenking van zwangerschap. Een rechter stond de onderbreking van de zwangerschap (van vijf maanden) toe omdat het kind verkracht werd en omdat er een gevaar bestond voor haar eigen gezondheid, zoals voorzien in de wet. Het aangeduide hospitaal in Vitória weigerde echter om de ingreep uit te voeren, omwille van technische redenen. Het slachtoffer werd vervolgens naar een ander hospitaal gebracht in Recife, Pernambuco, waar vorige zondag de ingreep werd uitgevoerd.

Dat hospitaal vormde het toneel van protesten door groepen voor & tegen abortus, nadat de extreemrechtse activiste Sara Winter de naam van het kind en het hospitaal publiceerde op het internet. De 33-jarige geweldpleger, een oom van het meisje, sloeg eerder op de vlucht maar werd opgepakt door de politie in de staat Minas Gerais.

De affaire veroorzaakte veel ophef in het land, met hevige reacties op de sociale media en in allerlei opiniestukken.

De bisschop schreef op Facebook: “Het is jammer om getuige te zijn van diegenen die de wet en de overheid vertegenwoordigen, met de missie om het leven te verdedigen en om vast te stellen hoe er beslist wordt over het leven van een kind van vijf maanden, met een moeder van slechts tien jaar. Het gaat om twee gruwelijke misdaden. Seksueel geweld is verschrikkelijk, maar er bestaat geen uitleg voor het geweld van abortus omdat alle middelen om beide levens te sparen, beschikbaar waren”.

We laten het aan de lezer over om te reageren op de uitspraak van de bisschop. Het meisje werd ondertussen terug naar huis gebracht om te herstellen van de ingreep, en wordt begeleid door deskundigen.

Bron

Illustratie: YouTube

#CNBB #MinasGerais #BraziliëNieuwsOnline #Pernambuco #Facebook #SaraWinter #DomWalmor #EspíritoSanto #Recife #Vitória

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page