top of page
  • Observer

Guedes: ‘Als het niet lukt neem ik een vliegtuig en ga elders wonen’

Guedes-Previdencia

Minister van economie Paulo Guedes zei in een interview, vandaag gepubliceerd door het tijdschrift Veja, dat hij ontslag neemt als het voorstel tot hervorming van de sociale zekerheid en pensioenen uitloopt op een ‘mini hervorming’: “Ik ben al op de leeftijd om op pensioen te gaan”, zo zei hij. Voor Guedes is het niet uitgesloten dat Brazilië volgend jaar al naar de haaien gaat indien het voorstel “Proposta de Emenda à Constituição (PEC) da Previdência” niet goedgekeurd wordt door het parlement.

“Laat me iets verduidelijken. Ik ben niet onverantwoordelijk, noch tegenstrijdig met mezelf: ‘Ah, de hervorming komt er niet, ik vertrek uit Brazilië’, neen, zo zit het niet in elkaar. Wat ik wel kan zeggen is dit: kijk, ik heb gedaan wat ik kon. Het lukte niet, ik zal het nog enkele maanden aankijken om geen problemen te veroorzaken, maar ik kan wel niet aanblijven als minister van economie. Indien blijkt dat ik de enige ben die deze hervorming wenst, dan ga ik naar huis. Indien ik voel dat de president dit niet wil, dat de media enkel uit zijn op verwarring, dat de oppositie tumult wil veroorzaken, uitlopend op een explosie en het risico op een ernstige confrontatie, dan neem ik het vliegtuig en ga ik elders leven en wonen”, aldus de minister.

Guedes steekt niet onder stoelen of banken dat hij zou willen dat de president het hervormingsvoorstel verdedigt zoals het werd opgemaakt en ingediend werd bij het Parlement. De tekst van het voorstel voorziet een besparing van 1,2 triljoen reais op een termijn van tien jaren. De minister geeft toe dat er een marge bestaat waardoor die besparing zakt tot maximum 800 miljard reais. Tot nog toe sprak Guedes altijd over een fiscale impact van 1 triljoen.

Bron

Foto: José Cruz - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #PauloGuedes

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page