top of page
  • Observer

Guedes: Economisch model Brazilië is 4WD

RSUSGuedes

Er kan niet meer naast gekeken worden: R$ 4,651 voor een dollar en R$ 5,209 voor een euro, zijn erg hoge wisselkoersen. Paulo Guedes, de Braziliaanse minister van Economie, wijt dat aan de gevolgen van het coronavirus, maar geeft ook toe dat de economische groei te traag verloopt. Verder verwijst hij ook naar de pers die het heeft over de “botsing” tussen het parlement en de president van de republiek en zegt erbij dat als er nog veel “stommiteiten” gebeuren, de dollar wel eens 5 reais zou kunnen halen.

“Als de president zou opstappen, of de voorzitter van de Kamer… indien iedereen zou opstappen… indien iedereen zou zeggen… wel, soms wil ik de professor uithangen en dan loopt het fout”, zo antwoordde hij op de vraag over het risico dat de dollar zou stijgen tot R$ 5, en: “De wisselkoersen fluctueren. Als er veel dommigheden begaan worden, dan kan dat niveau bereikt worden. Als er correct gehandeld wordt, dan kan hij terug dalen”.

Guedes herhaalde dat het economisch model van Brazilië veranderde en gebruikte een nieuwe metafoor: “Nu is het een 4 x 4 model, vierwielaandrijving. De rente daalde van 15% naar 4%. De wisselkoers ging van R$ 1,8 naar R$ 4”.

Gevraagd of de stijging van de dollar naar het huidige niveau hem zorgen baart, antwoordde de minister: “Wanneer die stijging te snel verloopt, dan is dat zorgelijk en grijpt de Centrale Bank in”. Hij herinnerde er ook aan dat de economische hervormingen nog niet volledig uitgevoerd werden.

Bron

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom - Agência Brasil

#BancoCentral #BraziliëNieuwsOnline #PauloGuedes

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page