top of page
  • Observer

Guilherme Boulos test positief

BoulosCovas

Guilherme Boulos (PSOL), kandidaat burgemeester van São Paulo en de hoop van links Brazilië, testte positief voor covid-19. In een video die hij plaatste op Twitter, bevestigt hij zijn besmetting zonder symptomen, maar dat hij niettemin in quarantaine gaat. Dat is nogal sneu, net op de valreep van de 2de kiesronde die zondag plaatsvindt, en nadat hij in de voorbije weken zijn achterstand op kandidaat nummer 1, Bruno Covas (PSDB) flink wist te verkleinen. TV O Globo cancelde ook meteen het laatste en enige debat dat vanavond nog zou uitgezonden worden.

In zijn video vraagt Boulos dat de militanten doorgaan met stemmen te werven tot zondag: “De ommekeer hangt van ons allemaal af”, zo zei hij. De jongste Datafolha peiling wees een verschil uit van 8 percentuele punten, met 54% voor Covas en 46% voor Boulos. Een week geleden bedroeg dat verschil nog 16 punten.

In een nota waarschuwt Boulos opnieuw voor een 2de ronde van de pandemie: “Deze kandidaat herhaalt zijn bezorgdheid voor een heropflakkering van de pandemie, zoals in de voorbije dagen merkbaar werd. Deze tweede golf wordt tot nog toe genegeerd door de overheid van deelstaat en gemeente, verantwoordelijk voor het nemen van de nodige maatregelen”.

Tegenstander Covas beperkte zich tot de wens voor een snelle recuperatie van zijn rivaal, eveneens via Twitter.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Nadja Kouchi

#Datafolha #SãoPaulo #Twitter #BrunoCovas #OGlobo #BRNieuws #GuilhermeBoulos

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page