top of page
  • Observer

Haddad: alles of niks

Haddad-GloboNews

Kandidaat vicepresident van de PT (voor hoelang nog?) zei gisteren bij GloboNews dat hij onder geen beding meer zou meedoen, mocht de partij een andere naam kiezen als presidentskandidaat, dit nadat het TSE de kandidatuur van Lula afwees, met zes stemmen tegen een. Met andere woorden: alles of niks, ofwel “ik schuif op als presidentskandidaat, en Manuela D’Ávila neemt mijn plaats in als vice”.

“Maandag overleggen we met ex-president Lula, en wachten we de beslissing af van het Supremo Tribunal Federal, volgende dinsdag”

Miriam Leitão (GloboNews) vroeg vervolgens of hij bereid was om Lula te vervangen: “Dat gaan we maandag bespreken”.

Haddad bevestigde in dit interview dat hij “belangrijke fouten” identificeerde m.b.t. het economisch beleid van de PT regering, maar voegde eraan toe dat die fouten geen uitleg vormden voor de totale economische afgang van het land.

Voor Haddad was de PT-regering het slachtoffer van een “institutionele sabotage”, gepleegd door senator Aécio Neves (PSDB), de afgezette volksvertegenwoordiger en ex-kamervoorzitter Eduardo Cunha, en door de oppositie die zich achter een vicepresident schaarde met een “zwak karakter”.

“Indien ons beleid economische fouten beging tussen 2003 en 2012, dan ging het heel zeker om onbeduidende vergissingen. Tussen 2013 en 2014 werden er enkele ernstige fouten gemaakt, maar niets dat het grote debacle van 2015 en 2016 kan uitleggen. Echter, de institutionele sabotage zorgde voor een klimaat van onzekerheid waardoor de ondernemers zich terugtrokken en stopten met investeringen. Zij wilden eerst weten hoe dit allemaal zou aflopen”, aldus Haddad.

Over leden van de PT, betrokken met corruptie: “Wij zorgden voor mechanismes tegen corruptie zoals geen enkele andere partij voorheen deed. Wat is het verschil tussen een regering die strijdt tegen corruptie, of een regering die dat niet doet? Heel simpel. Werd de federale politie versterkt? Werd de ‘Controladoria Geral da União’ versterkt? Werd het gerecht verstevigd, het openbaar ministerie? Dat zijn de instituten die vechten tegen de corruptie, en die werden allemaal versterkt tijdens onze regeringen. Wie betrapt werd, zal daarvoor betalen. Enkel op die manier kan je corruptie bestrijden”.

Foto: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

#AécioNeves #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #MiriamLeitão #ManuelaDAvila #EduardoCunha #PT #GloboNews #STF

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page