top of page
  • Observer

Harde woorden

Joesley01

Zakenman Joesley Batista (foto boven), van de groep JBS, bestempelt president Michel Temer als “ladrão geral da República” (woordspeling op bvb procureur-generaal – ladrão betekent dief) en zegt dat hij (Temer) de Brazilianen het schaamrood naar de wangen doet stijgen.

De uitlatingen van Batista vormen een reactie op de nota die gisteren uitgegeven werd door het team rondom de president over wisselagent Lúcio Funaro, die net een ‘delação premiada’ afsloot met het openbaar ministerie, in ruil voor strafvermindering. In deze nota krijgt Joesley de omschrijving “grampeador geral da República” (grampeador = nietmachine maar in deze betekenis gaat het om iemand die apparatuur gebruikt om stiekem gesprekken af te luisteren). Joesley nam een gesprek met Temer op zonder dat hij daarvan op de hoogte was. Dat gesprek leidde tot een beschuldiging van corruptie door de procureur-generaal waarvoor Temer inmiddels al vrijgesproken werd door het parlement.

Joesley Batista: “Een delação premiada is een bij wet vastgelegd recht dat ook door een president van de republiek moet gerespecteerd worden. De aanval op een spijtoptant door Temer toont op zijn minst aan dat hij niet in staat is om zich te verdedigen tegen de misdaden waarvan hij beschuldigd wordt”.

Antônio Cláudio Mariz de Oliveira, Temer’s advokaat, zegt dat de uitlatingen van Batista niet eens een antwoord verdienen.

De bekentenissen van Lúcio Funaro leiden naar een nieuwe beschuldiging van Temer die nu op elk moment verwacht wordt. Deze keer zou het gaan om een “obstructie van de gerechterlijke werking” waarbij ook andere belangrijke figuren van de PMDB (Temer’s partij) zouden betrokken zijn.

Foto: Rovena Rosa -Agência Brasil

#JBS #JoesleyBatista #MichelTemer

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page