top of page
  • Observer

Het debat: leuke zinnetjes

Debate

Aangezien het eerste televisiedebat tussen acht (pré) kandidaten voor het presidentschap geen wereldschokkende nieuwigheden bracht, hooguit wat prikjes, afgewisseld met controversiële uitspraken en ook wat humor, hieronder enkele leuke zinnetjes zoals ze geformuleerd werden door de deelnemers.

Moderator Ricardo Boechat scoorde door Ciro Gomes (PDT) te onderbreken omdat hij zijn tijd overschreed in een antwoord op een vraag van Cabo Daciolo (Patriota). Hij deed dat door te zeggen: “Perdeu playboy!” (verloren playboy).

Daciolo, voormalige brandweerman, vandaag een evangelische prediker, vroeg aan Gomes “Wat kan je ons vertellen over het plan URSAL, heb je hier iets over te zeggen tegen de Braziliaanse natie?” (URSAL=União das Repúblicas Socialistas da America Latina). Gomes antwoordde: “De democratie is een delicatesse, maar er zijn bepaalde kosten aan verbonden”.

Daciolo over huiselijk geweld tegen vrouwen: “Het grote probleem van Brazilië bestaat uit gebrek aan liefde”.

Jair Bolsonaro (PSL) als antwoord op enkele aanvalletjes van Guilherme Boulos (PSOL) over een zogenaamde spookwerkneemster in dienst van de ex-legerkapitein: “Ik dacht dat wij hier uitgenodigd waren om over de problemen van de nationale politiek te debatteren”.

Guilherme Boulos over Michel Temer: “We hebben hier in de studio 50 tinten Temer. Mensen zeggen dat ze tegen Temer zijn, maar die wel zijn beslissingen goedkeurden”.

Henrique Meireles (MDB) probeerde zich te distantiëren van zijn voormalige baas (Temer) wiens populariteit naar een historisch dieptepunt zakte, en verdedigde zichzelf als de redder van de Braziliaanse economie: “Je creëert geen werkgelegenheid door luid te schreeuwen, maar wel door de juiste economische politiek toe te passen”.

Meireles daagde vervolgens Álvaro Dias (Podemos) uit door te verwijzen naar het economische falen van de vorige regering. Dias antwoordde: “U zou dat moeten weten, u was toen directeur van de Centrale Bank”.

Marina Silva (Rede) gaf kritiek op Geraldo Alckmin m.b.t. de alliantie die hij afsloot met de groep Centrão en zei: “Het condominium is vol van stoute wolven die het geld van oma willen roven”.

Alckmin antwoordde: “U praat best niet over verdachte allianties. U sloot een deal met de PV, de partij waar u vroeger uitstapte omdat ze niet paste bij Rede”.

Foto's - Agência Brasil

#CiroGomes #Rede #GeraldoAlckmin #Podemos #PSL #BraziliëNieuwsOnline #PDT #CaboDaciolo #ÁlvaroDias #JairBolsonaro #TVBandeirantes #Centrão #MarinaSilva #URSAL #RicardoBoechat #Patriota #PSOL #HenriqueMeireles #PSDB #MDB #GuilhermeBoulos

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page