top of page
  • Observer

Het doel heiligt alle middelen

DatenaBolsoLula

Lula en Bolsonaro staaan nu recht tegenover elkaar in het vooruitzicht van de tweede kiesronde. Beiden bevestigden hun aanwezigheid op een debat, nu zondag 16 oktober om 20h lokale tijd, georganiseerd door de media UOL, Folha de São Paulo, TV Bandeirantes en TV Cultura. In afwachting proberen beide kandidaten zoveel mogelijk stemmen bij elkaar te sprokkelen.

Bolsonaro

De huidige president plande voor deze week reizen naar de staten Minas Gerais, Rio Grande do Sul en Santa Catarina. Hij zal ook een bezoek brengen aan Aparecida (São Paulo) op woensdag, “Dia de Nossa Senhora de Aparecida”, een feestdag.

Lula

De ex-president plande een kiesmeeting in Rio de Janeiro op dinsdag. Mogelijk gaat ook hij naar Aparecida.

Het doel heiligt alle middelen

Vanaf vandaag is het mogelijk om voor steuntrekkers (Auxílio Brasil) om een goedkopere lening aan te gaan (empréstimo consignado), niet echt een verstandige maatregel maar wel stemmen opleverend. Vanaf morgen beginnen de volgende uitbetalingen van de steunuitkeringen, en een uitkering voor noodlijdenden om keukengas te kunnen kopen. Beide uitkeringen werden eveneens vervroegd in het kader van de verkiezingen.

Peilingen

De Kamer van volksvertegenwoordigers stemt mogelijk vandaag over de mogelijkheid om peilingen strafbaar te maken indien de resultaten van de intentiestemmen grote verschillen vertonen met de werkelijke uitslag in de stembussen. Toch komen worden ook deze week weer uitslagen verwacht van nieuwe peilingen door de instituten Ipec (vandaag) en Datafolha (vrijdag).

Foto boven: De bekende TV-presentator en journalist José Luis Datena naast Bolsonaro en (enkele dagen later) naast Lula. Datena trok zijn eerdere kandidatuur (Senaat) in, en stelt zichzelf neutraal op, zo beweert hij.

Bron: UOL

Foto's: Twitter

#UOL #Datafolha #JairBolsonaro #TVBandeirantes #Ipec #NossaSenhoraAparecida #TVCultura #FolhadeSãoPaulo #Lula #BRNieuws #AuxílioBrasil #JoséLuizDatena

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page