top of page
  • Observer

Het gaat niet goed met Geddel

Prison-Bars

Ex-minister Geddel Vieira Lima (MDB) zit momenteel in een isolatiecel in het gevangeniscomplex Papuda (Brasília), wegens wangedrag. Rechter Leila Cury, verantwoordelijk voor uitvoeren en beheren van opgelegde straffen in het federaal district, bevestigt dat Geddel, ondanks die opgelegde isolering, zich ongedisciplineerd blijft gedragen. Dit wordt gemeld door journaliste Andréia Sadi (O Globo).

Geddel zit sinds vorig jaar in de cel als gevolg van een onderzoek naar onregelmatigheden bij de staatsbank Caixa Económica Federal. Hij werd gearresteerd nadat de federale politie 51 miljoen reais in cash geld vond, in een appartement in Salvador (Bahia) dat door hem gebruikt werd. De ex-minister weigert een deel van de dagelijkse maaltijden en wil ook niet gebruikmaken van de dagelijkse wandeling in open lucht.

De afzondering werd opgelegd op 27 juni, normaal geldend voor tien dagen. In die periode heeft hij geen toegang tot de kantine, televisie, noch kan hij bezoek ontvangen. De rechter liet weten dat de directie van de strafinstelling hem naar een hospitaal wilde brengen voor een onderzoek, maar hij weigerde halsstarrig en dreigde zelfs met het maken van een schandaal als hij verplicht zou worden.

In het begin van juni werden een reeks geneesmiddelen in zijn cel gevonden die bij verkeerd gebruik tot ernstige problemen kunnen leiden. Daarna ging het blijkbaar van kwaad naar erger. Het huidige geïrriteerde en impulsieve gedrag kan mogelijk te maken hebben met het wegnemen van bepaalde medicijnen, aldus de rechter.

De website Migalhas gaf eerder deze maand een omschrijving van de isolering cel waarin Geddel momenteel verblijft: een ruimte van 2m x 2m, een gemetseld bed zonder matras en geen licht. Geen douche, enkel een kleine wasbak met kraan die ook zijn drinkwater levert. Het toilet zou bestaan uit een gat in de vloer. Indien dit klopt, dan wordt het hoog tijd dat de ministers van het STF een bezoekje brengen aan de strafinstelling. Het valt echter te vrezen dat vele Braziliaanse gevangenissen nog erger zijn.

#AndréiaSadi #DF #GeddelVieiraLima #BraziliëNieuwsOnline #Brasília #CaixaEconómica #Papuda #Bahia #OGlobo #Salvador

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page