top of page
  • Observer

Het is allemaal niet zo eenvoudig verdorie!

Luiz-Felipe-D-Avila

Luiz Felipe D’Ávila, politieke wetenschapper en coördinator van de kiescampagne van PSDB kandidaat Geraldo Alckmin, werd geïnterviewd door de krant Folha de São Paulo. Volgens D’Ávila zou het arme noordoosten van het land voordeel hebben bij de verkiezing van de ‘tucano’. De elite van Brazilië zou volgens hem moeten inleveren.

Over de sociale programma’s

“Onze rekening wordt gemaakt, gebaseerd op de echte return van iedere uitgave. De uitkering Bolsa Família geeft een goede return. Wij bestuderen het schrappen van de uitkering wanneer de begunstigde werk vindt, maar wel terug krijgt onmiddellijk nadat hij weer werkloos wordt. Dat is voor ons een manier om zwartwerk te verminderen en de officiële tewerkstelling te bevorderen”

Welk programma geeft een slechte return?

“De fiscale gunsten & voordelen. Die dienen enkel maar om de winsten van de bedrijven omhoog te helpen”.

Wordt de MDB een geallieerde van de PSDB?

“Die gaan een eigen kandidaat lanceren. Temer wil iemand om zijn erfenis te verdedigen. Niemand sluit een politiek akkoord af om een erfenis mee te slepen. Een hervorming verdedigen is één zaak, een erfenis een andere. De campagne van Henrique Meireles is gemeend. De grootste kwestie kwam nog niet aan bod; onze belangrijkste tegenstander is de PT. Lula gaat iemand aanduiden als zijn vervanger”.

De PT de belangrijkste tegenstander, meent u dat nou?

“Om het even wie die door Lula goedgekeurd wordt, zal minstens 15 of 16 punten halen. Volgens mij zal de tweede verkiezingsronde gaan tussen de PSDB en de PT”.

Maar er zijn toch erg grote verschillen tussen de PSDB en de PT?

“Inderdaad, een groot verschil, in die zin dat zij een systeem uit de grond stampten van roof en corruptie om hun macht te vereeuwigen. ‘Caixa 2’ is een ander verhaal. Dat bestaat al eeuwen en wij, net zoals de ganse Braziliaanse maatschappij, moeten deze hypocrisie erkennen”.

Zijn er excessen in het Lava Jato onderzoek?

“Ja. Er was teveel haast en gebrek aan juridische strengheid. De juridische vervolging van mensen werd een spektakel, en dat is niet goed. Niemand hecht nog geloof aan onze gerechterlijke instellingen. Het is echt wel bijzonder ernstig om iemand in de boeien te slaan, achterin een politiewagen te gooien om hem daarna weer vrij te laten omdat er niets bewezen werd. Hoe leg je dat uit aan de vriendjes van je kinderen in de school? Hoe leg je dat uit aan de maatschappij, aan de ondernemers waar je mee te maken hebt? Het is allemaal niet zo eenvoudig verdorie!”.

Foto: Fecomercio SP

#GeraldoAlckmin #BraziliëNieuwsOnline #Caixa2 #PT #MichelTemer #Lula #HenriqueMeireles #PSDB #MDB #LuizFelipeDÁvila

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page