top of page
  • Observer

Het nieuwe parlement: een bont gezelschap

Congresso-Fora

Twee derde van de 513 verkozen volksvertegenwoordigers bestaat uit ondernemers en zelfstandigen, niet onbelangrijk, in aanmerking genomen dat een flink aantal belangrijke beslissingen beslissingen van een president en zijn regering op een “njet” kunnen botsen in het parlementaire halfrond. De rest van de heren & dames ‘deputados’ bestaat uit loontrekkenden en professionals uit diverse sectoren zoals acteurs, humoristen, priesters, evangelische predikers en zelfs studenten.

Een onderzoek, uitgevoerd door Diap (Departamento Intersindical de Assessoria Parlementar), wijst uit dat 133 verkozenen zichzelf als ondernemers aandienen, naast 14 volksvertegenwoordigers uit de landbouwsector en 7 handelaars. Volgens Diap gaat het hier om de grootste groep omdat “een advocaat die aan de top staat van een groot advocatenkantoor, ondanks dat hij leeft van de uitgekeerde dividenden van zijn firma, zichzelf beschouwt als een zelfstandige i.p.v. een ondernemer”.

Onder de zelfstandigen bevinden zich advocaten en gegradueerden in de rechten, artsen, economisten, administrators, journalisten, ingenieurs, verplegers, makelaars, dierenartsen en landbouwdeskundigen. Maken deel uit van deze categorie: professionals die niet als werknemers kunnen beschouwd worden.

Kim

De derde groep bestaat uit loontrekkenden – leerkrachten, ambtenaars, leden van de politie, bankiers en anderen die activiteiten uitvoeren als pastoor of priester, beroemdheden, humoristen, TV-presentators, acteurs en zangers. In de categorie beroemdheden vinden we, naast acteur Alexandre Frota (PSL), humorist Tiririca (PR) en de activist Kim Kataguiri (DEM – foto), alsmede de pagode-zanger Igor Kannario (PHS).

In totaal verklaren 20 verkozenen dat ze religieuze activiteiten uitvoeren: 15 evangelische pastoors, een Franciscaner monnik, een theoloog en een dominee. Enkele namen: Padre João (PT-MG), Sóstenes (DEM-RJ), Broeder Anastácio (PT-PB) en Paulo Freire Costa (PR-SP). Léo Motta (PSL-MG) en Olival Marques (DEM-PA) stellen zichzelf voor als gospelzangers.

In de nieuwe samenstelling van de Braziliaanse kamer zijn er 26 professoren, 26 ambtenaars en 32 militairen, politieagenten en brandweermensen. Drie volksvertegenwoordigers zeggen dat ze politici zijn: Lucas Redecker (PSDB), João Daniel (PT) en André Abdon (PP).

Margarida-Salomao

Enkele categorieën slaagden er enkel in om een vertegenwoordiger naar de Kamer te sturen: TV-presentator, administratieve medewerker, iemand uit de communicatiesector, een gerent, industrieel, chauffeur, visser, schrijver en een gerechtelijke promotor. De vertegenwoordiger van de vissers komt uit Bahia, heet Raimundo Costa (PRP) en is voorzitter van de vissersfederatie van deze deelstaat. Chauffeur Valdevan Noventa (PSC) komt uit Sergipe, magistrate Vanda Milani (SD) uit Acre, en schrijfster/universiteitsprofessor Margarida Salomão (PT – foto) uit Minas Gerais.

Voorwaar een bont gezelschap.

Bron

Foto's: Fotos Públicas - Alex Ferreira - Facebook

#Diap #AlexandreFrota #BraziliëNieuwsOnline #KimKataguiri #IgorKannario #Congresso #Tiririca

1 weergave0 opmerkingen
bottom of page