top of page
  • Observer

Het verkoopspraatje van Bolsonaro en Lula

BolLula

Overmorgen, vrijdag 26 augustus, begint de kiespropaganda bij de Braziliaanse radio en televisie. Twee blokken van 25 minuten zullen uitgezonden worden van maandag tot zaterdag. Op maandag, woensdag en vrijdag komt die reclame ten goede aan de kandidaten raadsleden, volksvertegenwoordigers, senatoren en gouverneurs. De presidentskandidaten komen aan de beurt op dinsdag, donderdag en zaterdag. Lula en Bolsonaro komen voor het eerst aan bod op zaterdag 27 augustus. De volgorde wordt bepaald bij loting. Zaterdag komt eerst Lula aan de beurt.

Naar verwachting zullen beide rivalen hun respectievelijke regeringen verdedigen, aanvullend met voorstellen die de lagere en middenklasse van de bevolking ten goede komen.

In de eerste radio- en TV-uitzendingen zal Bolsonaro naar verwachting herinneren aan de realisaties van zijn beheer, en ook de afwijzing van de PT stimuleren.

Lula zal ongetwijfeld een vergelijking maken tussen zijn regering en de huidige, met de focus op de economie, een strategie die reeds werd toegepast via de sociale netwerken van de campagne en in zijn toespraken.

Verderop zal Lula focussen op de nieuwe Bolsa Família, een sociaal programma dat hervormd wordt indien hij verkozen wordt, aldus de campagneploeg van de ex-president.

Bolsonaro zal in de tegenaanval gaan met de uitkering Auxílio Brasil die hij zal uitleggen als het grootste programma van herverdeling van de inkomens in de wereld. Hij zal ook de arbeiderspartij PT aanvallen, maar zonder de naam van Lula te vermelden, net zomin als hij dat nu al vermijdt in zijn toespraken.

De peilingen tonen aan dat het meer de moeite loont om op de namen rond Lula te mikken, voornamelijk ex-president Dilma Rousseff, die afgezet werd. Ook bekende figuren uit het Mensalão- en Lava Jato schandaal, José Dirceu, Antonio Palocci en ex-PT voorzitter José Genoino zullen het mikpunt vormen van aanvallen. De campagne leiding van Bolsonaro gaat ervan uit dat de herinnering aan deze namen schade toebrengt aan de tegenstander en Bolsonaro versterkt. De afbraak zal vervolledigd worden met de herinnering aan het schandaal waarbij staatsreus Petrobras betrokken was. En dat dient dan weer als kapstok om te spreken over de brandstofprijzen.

Bron

Foto's: Alan Santos/PR - Fotos Publicas - Ricardo Stuckert

#BolsaFamília #JoséDirceu #JoséGenoino #LavaJato #AntonioPalocci #JairBolsonaro #PT #Petrobras #Lula #DilmaRousseff #BRNieuws #AuxílioBrasil

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page