top of page
  • Observer

Het wel en wee van Gleisi & Paulo

Gleisi-In

Gleisi Hoffmann, senator en PT-voorzitster, stuurde vandaag een nota naar de pers omtrent haar vrijspraak door de rechters van het STF. De beschuldiging ging uit van het openbaar ministerie en was louter gebaseerd op getuigenissen van o.m. wisselagent Alberto Yousseff, in het kader van het gerechterlijk akkoord dat hij afsloot in ruil voor strafvermindering. Gleisi stelde eerder al dat die getuigenissen onder druk werden afgelegd en onder geen enkele voorwaarde als bewijs konden aanvaard worden. De rechters volgden haar redenering en zij, samen met echtgenoot Paulo Bernardo, gaat vrijuit.

Gleisi Hoffmann: “In de jongste 4 jaren heette ik niet meer Gleisi Helena Hoffmann. Die naam wijzigde in ‘Gleisi Hoffmann betrokken in het Lava Jato onderzoek’. Schreef er ooit iemand ‘Gleisi onschuldig’? Neen, men las altijd ‘Gleisi beschuldigd’, ‘Gleisi schuldig’, ‘Gleisi beklaagde’. De vijf stemmen van het STF maken duidelijk dat geen enkele burger mag veroordeeld worden op basis van getuigenissen (wie weet tegen welke prijs). Op deze manier overwon het recht over het oordeel, de waarheid tegen de leugen, dit terwijl we ons al begonnen te wennen aan het tegendeel”, aldus Gleisi.

Operatie Custo Brasil


Paulo-Bernardo
Foto's: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert - Agência Brasil - Marcelo Camargo

#CustoBrasil #BraziliëNieuwsOnline #MPF #GleisiHoffmann #PauloFerreira #PauloBernardo #JoãoVaccariNeto #AlbertoYousseff #PT #STF

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page