top of page
  • Observer

Het zit in de familie

All-Family

Het uitlekken van de kritiek van een van president Bolsonaro’s zonen, gemeenteraadslid (PSC-RJ) Carlos Bolsonaro, op staatssecretaris Gustavo Bebianno (PSL) wegens diens betrokkenheid in het toekennen van overheidsgeld aan stromannen als kandidaat in de verkiezingen, maakt raadgevers en geallieerden ongerust voor wat betreft de goede werking van de regering. Volgens hen wordt het tijd dat de president, pas ontslagen uit het ziekenhuis, terugkerend naar de dagelijkse routine, zijn zonen op het matje roept en hen wijst op de invloed die zij al dan niet mogen of kunnen uitoefenen op de regering.

De drie zonen, Flávio (senator), Eduardo (volksvertegenwoordiger) en Carlos (gemeenteraadslid RJ) staan ook bekend als Bolsonaro 01, 02 en 03. Carlos wordt door sommigen bestempeld als de “pitbull” van de president, vooral nadat hij gedurende de inauguratie zijn vader vergezelde, achterop de Rolls Royce tegen alle protocols in.

Voor de nauwe medewerkers van de president vertoont het gedrag van zoon Carlos en zijn vader, het publiceren van een audio bij Twitter en het afkraken van een minister/staatssecretaris die erg nauw staat bij Bolsonaro, een gebrek aan volwassenheid van beiden, dit omdat de audio gedeeld werd door de president.

Een raadgever: “Het is logisch dat het begin van een regering een tijd van aanpassing vraagt, om leren om te gaan met interne kwesties, maar men mag het nooit zover laten komen, nog minder publiekelijk intensiveren”.

De medewerkers zijn het er in het algemeen over eens dat de president zijn zonen bij zich moet roepen om hen erop te wijzen dat elk van hen zich op zijn eigen activiteiten moet concentreren, respectievelijk in de Kamer, de Senaat en in het gemeentebestuur van Rio de Janeiro.

Bebianno

Volgens UOL staan Carlos en Eduardo al vijandig tegenover Bebianno (foto), toen nog voorzitter van de PSL, sinds de verkiezingscampagne. Dat geldt ook voor enkele nauwe medewerkers in het Palácio do Planalto (presidentiële paleis).

Zij die bezorgd zijn vragen zich af: “We weten niet goed wat te doen. Niemand verwachtte zich aan een dergelijk expliciete kritiek van Carlos, nog minder van de president. Iedereen is nu wantrouwig: als dat kan gebeuren met Bebianno, wat kan dan met ons gebeuren?”

Een van de belangrijkste raadgevers van de president, generaal Augusto Heleno, minister van het kabinet voor institutionele veiligheid, werd ingezet om hierover te praten met de president.

Vicepresident Hamilton Mourão, gevraagd of hij vindt dat de zonen van Bolsonaro “minder zouden moeten praten”, antwoordde dat hij “zeker is dat de president orde op zaken zal stellen bij zijn nakomelingen”.

Diverse gesprekken en ontmoetingen leverden intussen nog geen definitief antwoord op, maar toch raakte bekend dat Bebianno zal ontheven worden van zijn ambt, nu maandag.

Het parlement beschouwt zichzelf niet betrokken in deze affaire, maar de uitspraak van Kamervoorzitter Rodrigo Maia spreekt boekdelen: “Hij is toch de president van de republiek, niet? Hij is geen volksvertegenwoordiger meer, geen voorzitter meer van de associatie van militairen, en als hij met een bepaald probleem zit, dan moet hij met een oplossing komen en volgens mij, zijn familie hier niet in betrekken want dat lokt onzekerheid op, politieke onzekerheid voor iedereen.”

Bron

Foto: YouTube - José Cruz - Agência Brasil

#GustavoBebianno #HamiltonMourão #AugustoHeleno #UOL #CarlosBolsonaro #BraziliëNieuwsOnline #Twitter #JairBolsonaro #EduardoBolsonaro #FlávioBolsonaro #RodrigoMaia

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page