top of page
  • Observer

Hoe de Brazilianen denken over de stembussen

Urna-abrt

Een onderzoek van AtlasIntel, vandaag bekendgemaakt, wijst uit dat een meerderheid van de ondervraagden vertrouwen heeft in de elektronische stembussen, maar tegelijk ziet meer dan 50% ook een mogelijk risico voor electorale fraude, zelfs al is het een klein risico. De cijfers:

Heeft vertrouwen in de stembussen: 52,6%. Geen vertrouwen: 36,1%. Ziet geen enkel risico: 31,7%.

57,7% zegt dat ze een risico op fraude zien – 35,7% spreekt van een hoog risico, en 20% zegt dat de mogelijkheid klein is. Volgens 31,7% is er geen enkel gevaar op fraude.

Sinds de inplanting van de elektronische stembussen in Brazilië, in 1996, was er nooit een aanwijzing tot fraude. AtlasIntel ondervroeg 7.475 mensen via het internet tussen 20 en 24 augustus.

Abortus en marihuana

De peiling duidde ook een grote afwijzing aan tegen de legalisatie van marihuana en abortus, stokpaardjes die president Bolsonaro toewijst aan ex-president Lula in zijn kruistocht om de afwijzing van Lula bij de evangelische gelovigen te verhogen.

Volgens het onderzoek plaatst 68,5% zich tegen de legalisatie van marihuana, terwijl 19,6% ervoor is. 60,8% is tegen de legalisatie van abortus, en 20,7% is voorstander.

Dictatuur

De online peiling resulteerde ook in een massale afwijzing van een militaire dictatuur in Brazilië, met 78% tegen en slechts 8,9% voor.

Bolsonaro loofde altijd de dictatuur waaronder Brazilië gebukt ging van 1964 tot 1985. Tijdens manifestaties in zijn voordeel vroegen zijn aanhangers herhaaldelijk naar een nieuwe “militaire tussenkomst” en de sluiting van het hoogste gerechtshof, het Supremo Tribunal Federal.

Bron

Foto: Fotos Públicas - LR Moreira/Secom/TSE

#AtlasIntel #Verkiezingen2022 #JairBolsonaro #SupremoTribunalFederal #Lula #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page