top of page
  • Observer

Hoe gaat het met Eduardo Cunha?

Eduardo-Danielle-Cunha

Ex-kamervoorzitter en volksvertegenwoordiger Eduardo Cunha, achter de tralies sinds 19 oktober 2016, schreef een “open brief aan de Braziliaanse natie” waarin hij de kandidatuur van ex-president Lula verdedigt, en ook vraagt om op zijn dochter Danielle (boven op de foto) te stemmen die kandidaat is voor een mandaat van federaal volksvertegenwoordiger.

In de tekst omschrijft hij zichzelf als de “grootste tegenstander van de PT en als de voornaamste verantwoordelijke voor de val van de partij”. Anderzijds verdedigt hij de democratie en vindt dat Lula kandidaat moet zijn omdat het “de bevolking is die over hem moet oordelen”:

“Lula moet zich verantwoorden omdat hij het was die een “poste sem luz” (lantaarnpaal zonder licht) opdrong aan de bevolking, onder de naam Dilma Rousseff. Lula mag niet verkozen worden omdat hij het was die het volk opzadelde met een catastrofale keuze, maar hij moet wel kunnen deelnemen aan de verkiezingen”, zo schrijft Cunha.

Hij steunt ook de kandidatuur van Henrique Meireles, de presidentskandidaat van zijn partij, de MDB. Cunha vindt dat Meireles “het best voorbereid is op de taak, te midden van een reeks controversiële kandidaten die wel van partij wisselen, maar niet hun ambitie, kandidaten die onbekwaam zijn om het land te besturen”.

Over zijn dochter Danielle: “Ik verdedig haar kandidatuur met hart en ziel, en weet zeker dat zij alles zal verdedigen wat ik verdedig, in het belang van het land, van de evangelische gelovigen, zoals de strijd tegen abortus, dit naast haar eigen voorstellen die zij zal verdedigen in haar campagne”.

Over zijn opsluiting: “Ik ben het slachtoffer van een vervolging, omdat ik verantwoordelijk ben voor de impeachmentprocedure die Dilma Rousseff en de PT uit de regering verwijderde, en zo werd ik, net als Lula, een politieke trofee in Curitiba”. Cunha vindt dat hij veroordeeld werd in het Lava Jato proces zonder bewijzen. Hij trok ook het mandaat tot preventieve inhechtenisneming in twijfel tegen zijn persoon en zegt dat hij al in vrijheid had moeten gesteld worden, dit omdat anderen in hetzelfde onderzoek ook al vrijgelaten werden.

Foto: Antonio Cruz - Agência Brasil

#DanielleCunha #BraziliëNieuwsOnline #LavaJato #Curitiba #EduardoCunha #Lula #HenriqueMeireles #DilmaRousseff #MDB

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page