top of page
  • Observer

Hoe het er vandaag uitziet

Bolso-X-Lula

De nieuwste peiling, uitgevoerd door het Paraná Instituut, wijst uit dat de extreem rechtse kandidaat Jair Bolsonaro (PSL) aan de kop staat met 23,9%, in het scenario zonder ex-president Lula.

Marina Silva (Rede) staat op de tweede plaats met 13,2% van de stemintenties, gevolgd door Ciro Gomes (PDT) met 10,2%. Tucano Geraldo Alckmin (PSDB) haalt 8,5%, gevolgd door Álvaro Dias (Podemos) met 4,9%. Fernando Haddad, de waarschijnlijke “poste” van Lula, haalt 3,8% van de stemintenties.

Cabo Daciolo (Patriota), voor het eerste TV-debat bij Bandeirantes vrij onbekend, haalt nu plots 1,2%, net voor João Amoedo (Novo) die 1,1% behaalt. Henrique Meireles (MDB) en Vera Lúcia (PSTU) halen allebei 0,9%. Hinken achterop: Guilherme Boulos (PSOL) met 0,7%, José Maria Eymael (PSDC) en João Goulart Filho (PPL) met respectievelijk 0,6 en 0,4%. Bijna 7% van de ondervraagden zeggen dat ze niet weten op wie te stemmen, en 23,1% verklaren dat niemand in aanmerking komt voor een stem.

Voor zij die nog steeds in sprookjes geloven: in het scenario met Lula haalt deze 30,8% van de stemintenties. Daarna: Bolsonaro (22%), Marina (8,1%) en Alckmin (6,6%), gevolgd door Ciro Gomes (5,9%) en Álvaro Dias (4%).

Wie haalt de tweede kiesronde volgens de ondervraagden? Het antwoord: Bolsonaro (43,3%) en Alckmin (27,6%). Daarna Ciro Gomes (21% en Marina Silva (20,7%). Fernando Haddad haalt in dit scenario slechts 10,1%.

Wat is de impact van Lula’s steun aan Fernando Haddad? Voor 19% van de ondervraagden zou dat een doorslag geven, maar 25,2% zegt dat dit de kansen van de PT zou kelderen. Voor meer dan 50% zou het geen verschil uitmaken.

Foto: YouTube

#CiroGomes #JoãoGoulartFilho #GeraldoAlckmin #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #CaboDaciolo #ÁlvaroDias #JairBolsonaro #VeraLúcia #MarinaSilva #Lula #HenriqueMeireles #JoséMariaEymael #GuilhermeBoulos #JoãoAmoêdo

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page