top of page
  • Observer

Hogere eisen voor rijbewijs

CNH

Update 17/03: De Braziliaanse regering liet weten de maatregel hieronder beschreven, terug in te trekken.

Denatran (Departamento Nacional de Trânsito, het hoogste verkeersorgaan van Brazilië) vaardigt nieuwe regels uit voor de vernieuwing van een reeds toegekend rijbewijs. Braziliaanse autobestuurders moesten voorheen al om de 5 jaren een medisch onderzoek ondergaan om hun rijbewijs te vernieuwen voor dezelfde periode (om de 3 jaar voor 65-plussers). De procedure was vervelend maar eenvoudig: een bezoekje aan de lokale Detran-diensten, een vluchtig medisch onderzoek, na goedkeuring weer terug naar Detran om de begeerde “habitilação” op te halen en klaar. Maar daar komt nu verandering in, vanaf 5 juni.

Vanaf dan zullen ook de “levensstijl, individuele karakteristieken, vaardigheden, beslissingen en het gedrag van de autobestuurders” beoordeeld worden. De resolutie van het verkeersorgaan, ook geldig voor immigranten, belooft veel polemiek. Kandidaat bestuurders zullen een theoretische cursus van 10 uur moeten volgen, en een examen moeten afleggen. De theoretische proef houdt 30 meerkeuze vragen in waarvan minstens 70 % correct moet beantwoord worden. De cursus kan ook vanop afstand gevolgd worden, maar de examens moeten persoonlijk worden afgelegd.

De kandidaat bestuurder die niet slaagt in het examen, kan dit opnieuw afleggen 5 dagen na de uitslag. Indien hij/zij dan nog niet slaagt, dan moet de cursus overgedaan worden.

Kassa, kassa.

#Denatran #BraziliëNieuwsOnline #Detran #Rijbewijs #Habitilação

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page