top of page
  • Observer

Horror en oude oplossingen voor nieuwe problemen

Lbols

Zakenman Pedro Passos, een van de oprichters van het bedrijf Natura, ziet ernstige problemen bij de twee favorieten van de komende verkiezingen.

“Het idee van een regering Bolsonaro in de volgende 4 jaren is een beeld van horror. Indien hij wint, dan brengt hij ons in een zeer netelige positie omwille van de institutionele crisis, en het gebrek aan compromissen met bepaalde economische agenda’s, zoals het milieu, die Brazilië isoleren”.

Met betrekking tot ex-president Lula vreest hij voor een extreem achterhaald project, totaal inefficiënt met oude oplossingen voor nieuwe problemen: “Wanneer ik de voorstellen van de PT onder de loep leg, dan lijken die meer op die van de regering Dilma Rousseff dan op die onder regering Lula 1 (Lula’s eerste mandaat). Die 1 maakt alle verschil.

Passos vindt ook dat de ondernemerswereld moet deelnemen aan de debatten: “Een ondernemer die zich onthoudt, levert geen bijdrage aan de zakenwereld. Hij eindigt met het beeld van een lobbyist, iemand die voordeel haalt bij eender welke regering. Hij moet meer zijn gezicht tonen en mag niet onder de radar blijven”.

Verder over Bolsonaro en de militairen: “We weten ondertussen wel, door zijn geschiedenis, dat Bolsonaro geen democratie wil. Maar ondanks alles bestaat er nog tegenstand in Brazilië tegen dit soort zaken. De generaals weten dat Brazilië belangrijker is dan enkele goedbetaalde postjes. Er bestaat geen steun voor een dergelijke beweging”.

U leest het volledige interview hier.

Foto: Facebook - Ricardo Stuckert

#JairBolsonaro #PT #Lula #DilmaRousseff #Natura #BRNieuws #PedroPassos

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page