top of page
  • Observer

Hou je mond, loop naar de maan!

BolsoMandettaLH

President Bolsonaro gaf vandaag kritiek op de peiling, uitgevoerd door Datafolha. De resultaten van die peiling geven weer hoe zijn beleid m.b.t. de strijd tegen het coronavirus, beoordeeld wordt. Voor 35% van de ondervraagden doet hij het goed, terwijl de leiders van de deelstaten (de gouverneurs) en de minister van Volksgezondheid (Luis Henrique Mandetta, boven op de foto naast Bolsonaro) respectievelijk met 54% en 55% goedgekeurd worden. Het grote verschil leidde tot een vraag van een van de reporters uit het clubje persmensen dat hem dagelijks staat op te wachten in Brasília.

Bolsonaro stuurde de journaliste “às favas”, wat zoveel wil zeggen als “Hou je mond – Loop naar de maan – Laat me met rust”, en omschreef de vraag als “niet vaderlandslievend”. Hij trok ook de echtheid van de peiling in twijfel.

“Zijn jullie bezorgd om mijn populariteit of die van Mandetta? En hechten jullie geloof aan Datafolha?” , zo klonk het. En verder:

“De pers is bijzonder belangrijk om de waarheid te zeggen, maar niet met een dergelijke vraag, gesteld door de dame hier naast mij. Dat is geen vaderlandslievende vraag, een vraag die ingaat tegen de belangen van Brazilië, en de geloofwaardigheid van de pers ondermijnt, zelfs een lasterlijke vraag, sorry. Er zal weer gezegd worden dat ik de pers aanval. Indien dat zo is, wat komen jullie hier dan doen?” .

Vanmorgen verscheen ook het nieuws dat de president gisteren zondag een MP (Medida Provisória – voorlopige maatregel) ondertekende waardoor arbeidscontracten voor vier maanden konden onderbroken worden, zonder enige compensatie voor de werknemer. Het nieuws veroorzaakte erg heftige reacties, o.m. van Kamervoorzitter Rodrigo Maia die de tekst omschreef als “capenga” (verachtelijk). Enkele uren later liet Bolsonaro via Twitter weten dat hij de MP introk. De druk was zo hoog geworden dat de hashtag #BolsonaroGenocida een van de meestgebruikte werd bij Twitter. Mocht dit gebeurd zijn voor de eerder vermelde Datafolha peiling, hij zou nog veel lager gescoord hebben dan 35%.

Bron 1Bron 2

Foto: Isac Nóbrega - PR

#Datafolha #BraziliëNieuwsOnline #Twitter #JairBolsonaro #LuizHenriqueMandetta #RodrigoMaia

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page