top of page
  • Observer

Huck for president?

Moro-Huck

Brazilië is nog een jaar verwijderd van de presidentiële verkiezingen, maar er is al heelwat inkt gevloeid over de mogelijke kandidaten. Michel Temer zal er niet bij zijn, dat is zo goed als zeker. De uitgesproken favoriet is nog altijd ex-president Lula, maar de kans dat hij niet zal kunnen deelnemen omwille van verscheidene gerechterlijke vervolgingen is niet gering. Er wordt dan ook druk gespeculeerd over de andere kandidaten. Een van de nieuwkomers is niemand minder dan de populaire tv-presentator Luciano Huck die, volgens geruchten, onderhandelingen voert met de PPS (Partido Popular Socialista), en centrum-linkse partij. Die geruchten werden nu bevestigd door Roberto Freire, voorzitter van de partij.

Freire zegt dat kopstukken van de partij Huck benaderden omdat “hij iemand is die ons respect verdient” en omdat “hij bereid is om mee te werken aan de constructie van een politiek alternatief” voor 2018: “Er is nog niets concreets. Eén zaak staat vast: wij wensen een kandidatuur in het democratische kamp. We moeten het ‘lulapetismo’ (de politieke visie van de arbeiderspartij PT en Lula) vermijden omdat het geen democratie nastreeft, en het autoritarisme en fascistisch rechts wat wij bestempelen als ‘bolsonarismo’ (naar Jair Bolsonaro, een uiterst rechtse figuur)”. Freire voegde hier aan toe: “Buiten deze twee extreme visies zijn wij bereid om kandidaturen te bespreken zonder vooroordelen”.

Voor de leider van de PPS is Luciano Huck een “jonge kandidaat met een uitstekende politieke vorming, en met een goed begrip van de sociaal-democratische gedachte”. Hoe het verder zal verlopen weet hij nog niet, aldus Freira.

Luciano Huck


Huck

Foto boven: Luciano Huck (rechts) naast rechter Sergio Moro (links) tijdens een officiële viering op de “Dag van het leger”, op 19 april l.l.

Foto: Antonio Cruz - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #RobertoFreire #PPS #LucianoHuck #OGlobo

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page