top of page
  • Observer

Ibope peiling São Paulo

LulaBolsoDoriaSuplicyDatena

Een nieuwe peiling van Ibope in de staat São Paulo, uitgevoerd bij 1.008 mensen tussen 24 en 28 mei, brengt niet echt verrassende resultaten, ook al was het net de bedoeling om het humeur en de voorkeur van de kiezers te peilen tijdens de krachtmeting met de vrachtwagensector.

Presidentschap

Ex-president Luiz Inácio Lula da Silva staat aan de kop van de peiling in São Paulo. De opgesloten leider van de arbeiderspartij haalt 23% van de stemintenties. Jair Bolsonaro (PSL) komt op de tweede plaats met 19%, gevolgd door tucano Geraldo Alckmin (13%), Marina Silva (Rede) met 9% en Ciro Gomes (PDT) met 3%. Blanco- en nulstemmen bedragen 21%. 5% weet nog niet op wie ze gaan stemmen.

In het scenario zonder Lula haalt de extreemrechtse kandidaat Bolsonaro 19%, Alckmin registreert 15%, Marina 11% en Ciro Gomes 7%. Fernando Haddad die geciteerd wordt als mogelijke vervanger van Lula, haalt 3%. In dit scenario lopen blanco- en nulstemmen op tot 27%; 4% weet niet.

In een derde simulatie werd Lula vervangen door Jaques Wagner waardoor de stemintenties voor Bolsonaro oplopen tot 20%. Alckmin blijft stabiel met 15%, Marina zweeft tussen 11 en 12% en Ciro Gomes blijft hangen op 7%. Blanco-, nul- en onbesliste stemmen blijven hetzelfde als in het vorige scenario.

Gouverneurschap

Hier krijgt kandidaat João Doria (PSDB) de voorkeur met 22%, gevolgd door de voorzitter van Fiesp (Industriële Federatie van São Paulo), Paulo Skaf (MDB), met 15%. Luiz Marinho (PT), ex-burgemeester van São Bernardo do Campo haalt 4%.

Senaat

Gemeenteraadslid Eduardo Suplicy (PT) haalt 30% van de voorkeurstemmen, onmiddellijk gevolgd door TV-presentator José Luiz Datena (DEM) met 26%.

Foto boven: v.l.n.r. Lula, Bolsonaro, Doria, Suplicy, Datena.

Credits: Fernando Frazão - Marcelo Camargo - Agência Brasil - Marcos Corrêa - PR

#Ibope #CiroGomes #GeraldoAlckmin #LuizMarinho #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #JaquesWagner #JairBolsonaro #JoãoDoria #MarinaSilva #Verkiezingen #EduardoSuplicy #PauloSkaf #Lula #Fiesp #JoséLuizDatena

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page