top of page
  • Observer

Idioten, ijdeltuiten en meer van dat fraais

Olavo

Schrijver en rechtse goeroe Olavo de Carvalho uitte het voorbije weekend opnieuw zware kritiek op de militairen binnen de regering van president Bolsonaro in een video. De inhoud van het filmpje werd zaterdag gepubliceerd op het YouTube kanaal van de president, overgenomen door zoonlief Carlos op zondag, en enkele uren later verwijderd. De krant Folha de São Paulo wist de opname te registreren en te bewaren op deze pagina.

In de zes minuten van het filmpje zei Olavo dat de president een “martelaar” is, en gaf kritiek op de militaire kern van de regering: “Welke is de laatste bijdrage van de militaire scholen aan de nationale cultuur? De werken van Euclides da Cunha (Braziliaanse schrijver & journalist die leefde van 1866 tot 1909). Voor het overige ging het enkel om geverfd haar en stemverheffingen, rotzooi en nog eens rotzooi. Dat soort mensen kwam aan de macht, vernietigde de rechtse politiek, en wat bleef er over? De communisten, en die communisten grepen de macht. En dan komen ze af met ‘Wij hebben Brazilië bevrijd van het communisme’. Neen, zij hebben het land in handen gegeven van de communisten. Indien ze een minimum aan schaamte zouden hebben, dan zouden ze hun fouten toegeven. Maar het gaat enkel om ijdeltuiten”, zo zei hij.

Hij bevestigde ook nog dat de militairen eerst hun eigen fouten moeten rechtzetten, om daarna die van anderen proberen te verbeteren. In een ander deel van de video zei hij dat de uitleg dat de strijdkrachten Brazilië bevrijdden van het communisme, “flauwekul” is.

Het is niet de eerste maal dat deze ultrarechtse filosoof hard uithaalt naar de Braziliaanse militairen. Eerder noemde hij vicepresident Mourão een “idioot” die “pro-abortus, pro-ontwapening en pro-Nicolas Maduro” is. Over generaal Santos Cruz, secretaris van de regering, zei hij dat de man nooit iets bijdroeg tegen de ‘communistische hegemonie’: “Nooit of nimmer. Hij verdiende zijn postje d.m.v. een strijd waar hij niet aan deelnam. Deze man weet niet eens waar hij vandaan komt, noch waar hij naartoe gaat”. In het begin van de maand maart verzocht hij zijn volgelingen om uit de regering te stappen: “De huidige regering stikt van de vijanden van de president en het volk. Ik wil het niet meemaken dat het leven van mijn leerlingen vernield wordt in een poging om de laffe militairen te helpen wiens droom er enkel in bestaat om de regering liberaler te maken, enkel maar om de media tevreden te stellen”.

Bron

Foto: Reproductie YouTube

#HamiltonMourão #YouTube #CarlosBolsonaro #BraziliëNieuwsOnline #CarlosAlbertodosSantosCruz #JairBolsonaro #OlavodeCarvalho #EuclidesdaCunha #FolhadeSãoPaulo

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page