top of page
  • Observer

Ik manifesteer dat ik er tegen ben

Alexandre-de-Moraes

President Bolsonaro trok gisteren minister Alexandre de Moraes (hooggerechtshof STF) in het belachelijke. Via de sociale media gaf hij een antwoord op het verzoek van de magistraat om zich te manifesteren over een eis van de oppositie waarin ze de president willen verbieden om haatpraat te verspreiden.

De actie van de oppositie werd opgestart na de moord op een aanhander van ex-president Lula en de PT, vorig weekend in Foz de Iguaçu. Marcelo Arruda werd doodgeschoten door een bolsonarist.

Oppositieleider Randolfe Rodrigues kondigde aan dat hij naar het kieshof TSE zou stappen om de verantwoordelijkheid voor dit incident op de schouders van Bolsonaro te schuiven. Hierbij wordt gevraagd dat Bolsonaro, bij iedere uitspraak die tot geweld kan leiden, een boete zou opgelegd worden van R$ 100.000, ook dat hij “in duidelijke en heldere termen” elk type van discriminatie en politiek geweld zou veroordelen via de sociale media en andere communicatiekanalen, te beginnen met de moord op Arruda, op straf van een dagelijkse individuele boete van 1 miljoen reais.

Minister de Moraes (foto) gaf 48 uur tijd aan de president om zich te manifesteren over deze kwestie. Bolsonaro antwoordde via Twitter “Ik manifesteer dat ik er tegen ben”.


– Manifesto que sou contra. pic.twitter.com/jT0qT9PWtL — Jair M. Bolsonaro (@jairbolsonaro) July 15, 2022

In een live uitzending gaf hij ook commentaar: “Het lijkt wel dat hij zich wil laten gelden: Kijk, ik ben een toogdrager, jij zal doen wat ik vraag, zoniet sta ik klaar met mijn balpen”, en: “Dergelijke kwesties leiden tot conflicten tussen de machten. Straks gaan ze weer zeggen dat ik het STF aanval. Dit is echter een aanval, sta me toe, het is een lafheid”.

Bron

Foto: Nelson Jr./SCO/STF

#AlexandredeMoraes #JairBolsonaro #RandolfeRodrigues #STF #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page