top of page
  • Observer

In de reeks ‘Enkel in Brazilië’: De stunt van Augustão

Augustao

Een raadslid van de stad Ilhéus, in het zuiden van de deelstaat Bahia, kwam in de voorbije dagen op een eerder ongewone wijze in het nieuws. Carlos Augusto Cardoso da Silva (PT), beter gekend onder de naam Augustão (foto), vroeg het woord tijdens een zitting van de gemeenteraad om kritiek te geven op een project dat ingediend werd onder het nummer 065/2019.

Het project gaat over de regels en het beschikbaar stellen van het internet aan het publiek op verschillende locaties van de stad, zoals in scholen en publieke instellingen. Het raadslid zei dat het om een belangrijk project ging, maar stelde de haalbaarheid van het initiatief in vraag:

“Ik begrijp dat het project gericht is op digitale insluiting, een belangrijk gegeven, maar ik maak mij zorgen: wie gaat er betalen voor dit project? Wat zijn de kosten? Wie wordt de operator/leverancier van het signaal? En nog iets: we hebben nu al problemen met de inplanting van het internet in gezondheidscentra, hoe gaan we dat oplossen op publieke pleinen?”

Augustão besloot zijn betoog door tegen het project te stemmen.

Een collega keek het even na en kwam tot de vaststelling dat het project ingediend werd door niemand minder dan Augustão in eigen persoon, en wees het raadslid daar even op. Deze keek raar op, probeerde eerst te ontkennen dat hij dat project zelf had ingediend, moest tenslotte toegeven nadat de collega zijn handtekening toonde onder het voorstel en zei: “Ik ga het voorstel intrekken, analyseren en een nieuw project indienen”.

Augustão stelt zich opnieuw kandidaat als raadslid voor het gemeentebestuur van Ilhéus, bij de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar.

Bron

Foto: YouTube

#Bahia #BraziliëNieuwsOnline #Ilhéus #PT

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page