top of page
  • Observer

In de ring: Marina X Bolsonaro

Ringue-Rede-TV

Het Braziliaanse televisie netwerk Rede TV promoveerde gisterenavond een nieuw debat tussen de presidentskandidaten. Hierbij werd het formaat van een ring gebruikt, een symbolische boksring waar de tegenstanders tegenover elkaar geplaatst worden. De verwachting was dat dit een wat hardere confrontatie zou opleveren dan de rest van het debat, met elkeen achter zijn eigen lessenaar, op voldoende afstand. Het leverde niet echt het gewenste resultaat op, totp op het moment dat Jair Bolsonaro en Marina Silva tegenover elkaar kwamen te staan.

Marina, een fragiel vrouwtje, benaderde Bolsonaro en duwde hem figuurlijk naar de kant. Bolsonaro wist niet goed wat hem overkwam en in welke richting te kijken terwijl zij hem aanviel, hem recht in de ogen kijkend: “U weet niet wat het betekent voor een vrouw om een minimumloon te verdienen, ondanks dat zij dezelfde bekwaamheid heeft als een man, en de eerste is om ontslagen te worden. Een president moet artikel vijf van de grondwet naleven dat zegt dat een vrouw niet mag gediscrimineerd worden”.

Bolsonaro repliceerde: “U bent slechts een evangelische kandidaat die abortus en het gebruik van marihuana verdedigt. U weet niet wat het betekent voor een moeder om een kind te hebben dat terechtkomt in de wereld van drugs. Ik verdedig vrouwen, inclusief chemische castratie voor verkrachters. En u mag mij niet onderbreken”.

Marina: “U denkt dat alles kan opgelost worden door geschreeuw, met geweld. Wij zijn moeders en voeden onze kinderen op. U leert de jongeren dat ze dingen moeten oplossen met geschreeuw Bolsonaro. U leert kleine kinderen hoe ze een vuurwapen moeten richten. Weet u wat de Bijbel zegt over de opvoeding van kinderen? De Bijbel zegt dat wij de kinderen de juiste weg moeten wijzen. Is dit de weg die u wil tonen aan het Braziliaanse volk?”

En het werd even stil.

Foto: Reproductie Rede TV

#BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #MarinaSilva #RedeTV

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page