top of page
  • Observer

iPhone peperduur in Brazilië

iPhone-8

De nieuwe iPhone modellen 8 en 8 Plus zijn nu ook in Brazilië verkrijgbaar waar, net als elders, een aantal kopers zaten op te wachten. Dit ondanks het wel bijzonder dure prijskaartje, mede veroorzaakt door de bekende “Custo Brasil”. Ook (en zelfs vooral) elektronische apparatuur heeft erg veel te lijden onder de toegevoegde fiscale lasten waardoor sommige producten beter elders kunnen gekocht worden, indien mogelijk. Brazilianen doen dat dan ook (tenminste wie het zich kan veroorloven) en gaan een weekje op vakantie in Miami om terug te keren met een aantal van dergelijke spullen die dan ook weer doorverkocht worden aan vrienden & kennissen, uiteraard met een extraatje er bovenop voor de reislustige landgenoot.

Braziliaanse online winkels die Apple producten verkopen, kondigden vandaag de prijzen aan, ook al werden ze nog niet officieel bevestigd door het merk. Webwinkels als Lojas Americanas, Submarino en Fast Shop bieden de iPhone 8 aan voor R$ 3.999 (64 GB) en R$ 4.799 (256 GB). De versie 8 Plus is te koop voor R$ 4.599 (64 GB) en R$ 5.399 (256 GB).

Aan de huidige wisselkoers betekent dat respectievelijk € 1.052, € 1.263, € 1.210 en € 1.420. Het is dan ook erg onwaarschijnlijk dat er Amerikanen of Europeanen zouden bestaan die naar Brazilië reizen om een iPhone te kopen.

#BraziliëNieuwsOnline #CustoBrasil #iPhone

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page