top of page
  • Observer

Jair wil praten met Adélio

A-Bispo-Repr-SBT

President Bolsonaro wijkt niet af van het idee dat de aanslag op zijn leven, vorig jaar tijdens de verkiezingscampagne in de stad Juiz de Fora, beraamd werd door zijn (linkse) politieke tegenstanders. Hij wil graag een gesprek hebben met Adélio Bispo (foto), de dader. Die zou, volgens het onderzoek van de federale politie, alleen gehandeld hebben.

Bolsonaro: “Hij krijgt nu levenslang, in een gekkenhuis. Hij krijgt nu de kans om te spreken. Ik ben beschikbaar als hij met mij wil praten, open kaart wil spelen, of om te praten met zijn familie. Met advocaten praat ik niet”, zo zei hij.

De conclusie van de federale politie werd gevolgd door psychologische examens die uitwezen dat de man geestelijk gestoord is. Het gerecht veroordeelde hem tot een opname in een psychiatrische instelling. De advocaten van Bolsonaro gingen niet in beroep en het oordeel werd bevestigd. Bolsonaro gaf toe dat hij niet in beroep ging omdat Adélio na enkele jaren zou vrijgelaten worden indien hij veroordeeld zou worden wegens poging tot moord. Er bestaat geen vaste termijn voor de opname in een instelling waar de man enkel vrij kan komen na een periodiek medisch onderzoek.

Bolsonaro houdt vol dat Adélio “wel wat te vertellen heeft” en dat hij het gevaar loopt om “uitgeschakeld te worden” als mogelijke getuige: “Neen neen, dit is geen bezoek. Als ik iemand wil bezoeken, dan bezoek ik mijn moeder. Ik wil enkel met hem praten om van hem te horen wat er gebeurde. Ik geef hem dus een kans, want hij is al veroordeeld. En hij heeft heel zeker wat te zeggen. Is er wel iemand die echt gelooft dat hij krankzinnig is? Indien hij echt gek is, dan stak hij iedereen neer, niet alleen ik.”

De president blijft volhouden dat linkse partijen een complot smeedden tegen zijn leven, ondanks dat daar geen enkele aanwijzing toe gevonden werd: “Het is een spelletje van links dat absoluut aan de macht wilde blijven, ongeacht de middelen die hiervoor nodig waren. De methodes, de middelen werden geheiligd door het doel. Sta ik veel mensen in de weg? Ja, dat doe ik. Ik herhaal: tot op vandaag kwam er niemand naar mij toe om te vragen dat ik ook maar één komma zou wijzigen in een of ander decreet, zo van ‘laten we hierover praten’.”

Bron

Foto: Reproductie TV SBT

#AdélioBispo #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #JuizdeFora

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page