top of page
  • Observer

Je zal graag willen sterven

Itamaraju

De burgemeester van Itamaraju in de staat Bahia, Marcelo Angênica (PSDB), zei dat de hervorming van de begraafplaats in zijn stad ervoor zal zorgen dat mensen “graag willen sterven”. Hij verklaarde tijdens een interview bij Radio Extremo Sul dat de straten van de gemeente, op 600 km afstand van de hoofdstad Salvador, opnieuw zullen geasfalteerd worden, en dat er op de hoofdweg klinkers komen.

Het gemeentelijke kerkhof is volzet en de overledenen worden nu begraven in geïmproviseerde kuilen. Volgens de lokale krant, Teixeira Hoje, zijn er hieromtrent erg veel klachten van de bevolking. Itamaraju heeft ongeveer 64.000 inwoners, registreerde tot nog toe 919 besmettingen met het coronavirus, en 19 doden. De werken aan de begraafplaats Frei Beto werden herhaaldelijk opgeschoven en hebben nu al een meerkost van meer dan R$ 61.000 boven het voorziene budget. De burgemeester, een arts van beroep, gaf daar geen uitleg over maar zei wel “dat het kerkhof zo mooi zal worden dat de mensen graag zullen sterven”. Hij haastte zich om eraan toe te voegen dat het om een grapje (brincadeira) ging. Dergelijke uitspraken worden in Brazilië omschreven als een “piada de mau gosto” (wansmakelijke grap).

De presentator van de radio, Jean Batatinha, lachte even en antwoordde: “Als u dat wil, dan mag u gerust, maar ik wil dat niet hoor”.

Foto boven: het kerkhof zoals het eruit ziet in de droom van burgemeester Angênica (Facebook).

Bron

#BraziliëNieuwsOnline #Coronavirus #Bahia #Itamaraju #Salvador

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page