top of page
  • Observer

João Doria: Shoot to Kill

Joao-Doria

De kandidaat gouverneur voor São Paulo, voormalige burgemeester João Doria (PSDB), verhoogt de toon van zijn uitspraken en bevestigde dat de politie vanaf 1 januari 2019 op de bandieten zal schieten om te doden, indien hij de verkiezingen wint.

“Haal het niet in uw hoofd om een confrontatie aan te gaan met de militaire politie, of de politie in burger. Vanaf 1 januari zijn er slechts twee mogelijkheden: je geeft je over of je gaat tegen de vloer”, zo zei hij in een interview met radio Bandeirantes: “Wie de politie uitdaagt met een wapen door te schieten, zal onmiddellijk zelf beschoten worden. En er zal teruggeschoten worden om te doden”.

De uitspraak van Doria staat lijnrecht tegenover de huidige aanpak, de zogenaamde methode Giraldi, gevolgd door de politie van São Paulo. Deze methode voorziet een progressieve vorm van geweld. Met andere woorden, indien het mogelijk is, wordt er de voorkeur aan gegeven om de crimineel te kwetsen, zonder hem te doden.

Doria wil graag mee surfen op het succes van Jair Bolsonaro’s populariteit en maakt daarom alsmaar meer gebruik van hardere uitspraken op het vlak van de publieke veiligheid.

Geallieerden van de ex-kapitein eisten tijdens een evenement voor steun aan Doria dat deze zich positioneert in het voordeel van de PSL-presidentskandidaat.

Volgens de jongste Datafola peiling staat Doria voorop met 25%, onmiddellijk gevolgd door Paulo Skaff (MDB) met 22% en Marcio França (PSB – de huidige gouverneur) met 14%.

Foto: Fotos Públicas - Secom

#SãoPaulo #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #JoãoDoria #PauloSkaff #MárcioFrança #RadioBandeirantes

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page