top of page
  • Observer

Jornal Nacional, Lula x Bolsonaro: 1 – 0?

LulaJN

De algemene indruk in de pers van het interview van presidentskandidaat Lula bij het avondjournaal Jornal Nacional, door de ervaren ankers William Bonner en Renata Vasconcellos, is dat hij het beter deed dan Bolsonaro, vorige maandag.

Columnist Ricardo Noblat maakte de volgende analyse:

De beoordeling van het interview met Bolsonaro daalde behoorlijk nadat zijn rivaal Lula op hetzelfde matje geroepen werd. Bolsonaro bleef 40 minuten lang in het defensief, voelde zich niet op zijn gemak, nog verergerend met iedere vraag die gesteld werd.

Lula startte enigszins zenuwachtig toen hij meteen al moest praten over de corruptie in zijn regering, maar bleef vanaf toen stevig in het zadel.

Bolsonaro forceerde zichzelf om kalm te blijven. Hij is een goede acteur wanneer hij zich op zijn gemak voelde. Dat was niet het geval.

Lula voelde zich wel op zijn gemak, goedgehumeurd en spotte zelfs enkele keren met Bonner, op een sympathieke manier.

Bolsonaro probeerde, maar slaagde er niet in zijn uitspraken op te leggen. Op bepaalde momenten was hij zelfs ongeduldig.

Lula kwam wel stevig uit de hoek, als de ervaren man die gedurende twee ambtstermijnen het land regeerde, en terug wil keren om te doen wat hij voorheen nog niet deed.

Bolsonaro richtte geen enkel woord in de richting van klasse D en E, segmenten van de bevolking die het meest weerstaan aan zijn lokroepen.

Lula mikte op de onbesliste kiezers en op diegenen die op geen van beiden (Lula of Bolsonaro) willen stemmen.

Samenvattend: Bolsonaro praatte voor zijn eigen kring, erop vertrouwend dat het pakket gunstmaatregelen en bijstand hem de ontbrekende stemmen zullen opleveren.

Lula sprak ook tegen anderen, buiten zijn eigen kring, en haalde er kandidaat vicepresident Geraldo Alckmin bij om het centrum te vertegenwoordigen.

Op het einde van het interview met Bolsonaro fluisterde een van zijn raadgevers “We hebben het overleefd”. Vraag: waarom is hij enkel bezorgd om te overleven? Was er dan niets om te bewijzen dat hij goed regeerde?

Janja, de kersverse echtgenote van Lula, reageerde op haar manier op het interview met haar man: “Hij hoeft geen avondmaal meer, hij is al bevredigd”.

Nog even afwachten of beiden komen opdagen voor het eerste debat tussen de presidentskandidaten, nu zondag bij TV- Bandeirantes.

Bron

Foto: Twitter Lula Oficial

#WilliamBonner #Janja #JornalNacional #RenataVasconcellos #TVBandeirantes #OGlobo #BRNieuws #RicardoNoblat

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page