top of page
  • Observer

Kerk belooft immuniteit tegen coronavirus

DeusCoronavirus

Het openbaar ministerie van Rio Grande do Sul zegt dat de aankondiging van een kerk in Porto Alegre m.b.t. het coronavirus, kan beschouwd worden als oplichterij en kwakzalverij. De kerk “Igreja Catedral Global do Espírito Santo” die zichzelf omschrijft als “Casa dos Milagres” (huis van wonderen), veroorzaakte een flinke controversie door de aankondiging waarin beloofd wordt dat “de gelovigen veilig zijn voor het coronavirus mits ze zich laten zalven met gewijde olie die hen zal immuniseren tegen ziektes en epidemies”, dit alles in het kader van een cultus onder de titel “O Poder de Deus contra o Coronavirus” (de macht van God tegen het coronavirus).

Het ritueel werd vorige zondag live uitgezonden via de sociale media en geleid door de zelfverklaarde “profeet” Sílvio Ribeiro, verantwoordelijke van de kerk in kwestie die luidop riep “Weg met de Coronavirus epidemie!” , begeleid door een groep gospelmuzikanten.

“In een confrontatie met een ziekte en een mogelijk overlijden, is het niet ongebruikelijk dat mensen zich hulpeloos voelen, en zonder hoop”, zo zei aanklaagster Angela Rotunno van het openbaar ministerie, coördinator van het operationeel ondersteuningscentrum voor de verdediging van mensenrechten: “Deze emotionele kwetsbaarheid verjaagt de rationaliteit en maakt het gemakkelijker om te geloven in beloftes van bescherming of genezing. Dat is wat hier gebeurde. Gewetenloze mensen willen profijt halen uit de ontmoediging van anderen”.

Op de pagina’s van de kerk bij de sociale media bedankten sommige gelovigen de predikers en bevestigden dat “de zalving met de gewijde olie krachtig is en eeuwigdurend”. Er waren ook een aantal kritieken, inclusief de vraag dat de politie zou ingrijpen om de kerk in kwestie te sluiten.

Bron

Illustratie: Facebook

#BraziliëNieuwsOnline #Coronavirus #PortoAlegre #RioGrandedoSul

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page