top of page
  • Observer

Klos van de dag: Leonardo DiCaprio

Bolso-Dicaprio

President Bolsonaro zei vandaag dat de acteur Leonardo DiCaprio betaalt om branden in het Amazonegebied te bevorderen: “Aardige kerel, niet? Geld geven om Amazônië in brand te steken”, zo zei hij tegen een groepje aanhangers voor het Palácio da Alvorada, in Brasília.

Hij ironiseerde ook verdachtmakingen tegen de betrokkenheid van NGO’s bij de branden: “Toen ik het erover had dat die NGO’s verdacht zijn, hoe werd ik toen behandeld door de pers?”, zich hierbij wendend tot de aanwezige perslui.

Bolsonaro legde zijn verklaringen af nadat een aanhangster riep “De indianen in Altamira (Pará) spreken Frans. De branden zijn er crimineel”.

Zonder ooit bewijzen voor te leggen beschuldigde Bolsonaro al eerder DiCaprio, tijdens een live via de sociale netwerken, gisteren.

“Neem een foto, stuur hem naar een NGO, de NGO toont hem aan de wereld en Leonardo DiCaprio schenkt 500.000 dollar aan de NGO. Leonardo DiCaprio, jij werkt mee aan de branden in het Amazonegebied”, zo bevestigde hij.

De uitspraken van de president refereren naar de operatie van de burgerlijke politie die eergisteren (26/11) vier mensen arresteerde, vrijwilligers die werken voor een NGO in Alter do Chão – Santarém – Pará. De vier werden gisteren terug vrijgelaten.

Een gesprek waarin een directeur van de NGO betrokken is, wordt door de politie beschouwd als het voornaamste element om milieuactivisten en brandbestrijders te linken aan de vele branden. Echter, geen enkel document of expertise, getuigen of foto’s waaruit besluiten kunnen getrokken worden, werden voorgelegd bij de aanklacht tegen de vier. De politie zegt dat een deel van de financiële hulp, geschonken door het WWF (World Wide Fund for Nature) aan NGO’s, afgeleid werd. Het WWF ontkent dat er foto’s gekocht werden van de NGO’s die onderzocht worden, met het geld dat door DiCaprio geschonken werd.

Bron

Foto: United Nations / PR

#Santarém #Pará #LeonardoDiCaprio #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #Brasília #AlterdoChão #PaláciodaAlvorada #WWF #Altamira

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page