top of page
  • Observer

Komen er meer rellen?

RLopes
olksvertegenwoordiger Reginaldo Lopes (foto), de leider van de arbeiderspartij (PT) in de Kamer, voorziet dat het vandalisme door aanhangers van president Bolsonaro, zoals gisterenavond te zien was in de hoofdstad Brasília, zich zal herhalen in andere steden van het land.

Lopes gaf dit te kennen via zijn Instagram account.waar hij zei dat Bolsonaro het licht op groen zette opdat de manifestanten Brasília in brand zouden steken en dat het er naar uitziet dat er ook in andere steden heibel komt:View this post on Instagram

A post shared by Reginaldo Lopes (@reginaldolopesmg)

Mensen, het is echt ernstig wat er op dit moment gaande is, vooral in Brasília. Na de diploma uitreiking van president Lula, ontving Bolsonaro een groep radicalen en gaf het groen licht opdat enkelen de hoofdstad in Brand zouden steken. Dat is bijzonder ernstig. Bolsonaro is een bengel, onverantwoord, autoritair, en hij moet verantwoordelijk gesteld worden, samen met deze radicalen voor de misdaden die hier in Brasília gepleegd worden, en blijkbaar ook in sommige andere Braziliaanse steden gaan voorkomen. Dat mogen we niet aanvaarden. Autoritair, anti-democratisch; wie samenzweert tegen de democratie en de wens van de bevolking hoort thuis in de gevangenis”, zo liet hij weten.


LulaDiploma

Gaat u lafheid vertonen?

Door middel van boodschappen op de sociale media van Jair Bolsonaro stellen aanhangers van de president zijn stilte in vraag over de aanvallen, gisterenavond geregistreerd in de hoofdstad.

Sommigen vragen hem om maatregelen te nemen ter bescherming van de bolsonaristen die protesteren tegen de aanhouding van stamhoofd José Acácio Serere Xavante, beter gekend als Cacique Tserere. De acties betreffen het vernielen van publieke gebouwen, het in brand steken van voertuigen en confrontaties met de politie.


12122023

Een van de volgelingen schreef: “Mijn geliefde president Jair Bolsonaro, sta niet toe dat onze Braziliaanse broeders aangevallen worden, gearresteerd en zelfs hun leven op het spel zetten voor een beter Brazilië. Ik vertrouw op u. Na God, bent u onze enige hoop”.

Een andere ging wat verder en eiste meer moed van de president: “De wapens kletteren boven de hoofden van ons volk, en u, met alle respect, vertoont lafheid? Toon wat moed!”.

Cacique Tserere

Het stamhoofd is de leider van de inheemse groep Xavante die Bolsonaro steunt. Tserere is erg bekend bij de kamperende manifestanten voor het hoofdkwartier van de strijdkrachten in Brasília waar hij regelmatig ophitsende toespraken houdt tegen minister Alexandre de Moraes van het hoogste gerechtshof STF. Moraes ging gisterenavond in op het verzoek van het openbaar ministerie om de man voor 10 dagen in voorlopige hechtenis te nemen. Dat werd de aanleiding voor een poging om in te vallen in het hoofdkwartier van de federale politie, met de andere incidenten als gevolg.

Bronnen: CNN Brasil, Metrópoles.

Foto's: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert / YouTube DCM / Instagram

#AlexandredeMoraes #Xavante #JairBolsonaro #Brasília #Instagram #PT #ReginaldoLopes #Lula #CaciqueTserere #STF #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page