top of page
  • Observer

Kort nieuws

Blairo Maggi (61), minister van landbouw, werd beschuldigd van corruptie door de ex-gouverneur van zijn staat (Mato Grosso) Silval Barbosa die een gerechterlijk akkoord afsloot met de PGR (Procuradoria Geral da República). 270 agenten van de federale politie en leden van de PGR gingen vandaag op zoek naar bewijzen op 64 verschillende adressen, in 2 deelstaten en in de hoofdstad. Maggi heeft geen al te beste reputatie bij milieu-activisten. Hij is een soja-koning en staat bekend als een van de grootste ontbossers van Brazilië. In 2006 kende Greenpeace Maggi de cynisch bedoelde ‘Gouden Kettingzaag Award’ toe voor zijn bijdrage aan de grootschalige kap in het regenwoud.

Naar verwachting zal het afgesloten gerechterlijk akkoord met de broers Wesley en Joesley Batista gecanceld worden door de PGR. Beiden werden eerder deze week al opgepakt en zitten in een cel van de federale politie. Hun arrestatie was aanvankelijk tijdelijk, maar dat kan nu op elk moment omgezet worden in een preventieve hechtenis. De reeds geleverde bewijzen en getuigenissen (die o.m. leidden naar een aanklacht tegen president Temer) blijven gelden.

Ex-minister Antonio Palocci stapt uit de PT, dit na zijn getuigenis van vorige week waarbij ex-president Lula in zeer nauwe schoentjes kwam te zitten, en in het vooruitzicht van een gerechterlijk akkoord. Lula zei gisteren dat Palocci een leugenaar is. De arbeiderspartij vreest voor meer onthullingen in het nadeel van de PT in de komende maanden.

#BrazilieNieuws #AntonioPalocci #JoesleyBatista #WesleyBatista #Greenpeace #BlairoMaggi #PT #Lula

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page