top of page
  • Observer

Koude douche voor Meireles

Meireles

Een Datafolha peiling, vandaag gepubliceerd in de krant Folha de São Paulo, bracht aan het licht dat 72% van de ondervraagden vindt dat de economie van het land erop achteruitging in de jongste maanden. Slechts 6% denkt het tegenovergestelde. Bij vorige peiling over dit thema, in april van dit jaar, vond 52% dat de economie verslechterde.

Bovendien zegt 32% van de ondervraagden dat het nog zal verergeren in de komende maanden; 26% daarentegen gelooft in een recuperatie.

Henrique Meireles, ex-minister van financiën, nu presidentskandidaat voor de MDB, krijgt hiermee een koude douche over zich heen. Zijn campagne is immers gebaseerd op “zijn persoonlijke geschiedenis en de specifieke resultaten van zijn werk”, en dat zal hij proberen te staven wanneer hij zijn biografie kan tentoonstellen via radio en televisie, bij de officiële campagnes vanaf 31 augustus. Het zal nodig zijn. Meireles haalde nauwelijks 1% van de stemintenties op zijn naam, bij de peiling van Datafolha. Ten tweede sleurt hij het gewicht mee op zijn schouders van de regering Temer, en ten derde zal hij moeten uitleggen aan 72% van de Brazilianen waarom de economie erop achteruitging, waarvan hij verondersteld werd om ze te verbeteren gedurende zijn ministerschap.

Foto: Valter Campanato - Agência Brasil

#Datafolha #BraziliëNieuwsOnline #MichelTemer #FolhadeSãoPaulo #HenriqueMeireles

3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page