top of page
  • Observer

Lava Jato in hogere versnelling?

Rechter “relator” João Pedro Gebran Neto, een van de drie rechters van het hof in Porto Alegre dat moet oordelen over het beroep van ex-president Lula tegen de veroordeling van 9 en een half jaar door rechter Sergio Moro, heeft zijn stem klaar (maar nog niet uitgebracht, dat blijft geheim tot de twee anderen ook stemmen). Het gaat om de veroordeling (op 12 juli l.l.) omtrent corruptie en witwassen van smeergelden m.b.t. het veelbesproken triplex appartement in Guarujá, aan de kust van de staat São Paulo.

Het snelle besluit van rechter Gebran in deze etappe van de gerechterlijke procedure legt een nieuwe tendens bloot in het Lava Jato onderzoek dat blijkbaar in een hogere versnelling komt. De stem van de rechter komt er precies 100 dagen nadat het beroep werd ingediend bij het hof in Porto Alegre. Hij diende zijn conclusie al in bij zijn collega Leandro Paulsen, de revisor. Na zijn oordeel gaan beide stemmen naar de derde rechter, Victor Luis dos Santos Laus. Naar verwachting zou de uitslag bekend worden gemaakt ergens tussen februari en (ten laatste) augustus. Indien de straf bevestigd wordt is het afgelopen met de kandidatuur van Lula voor het presidentschap.

Voor velen is dat blijkbaar nog te lang. Deputado Delegado Francischini van de (centrum-linkse) partij Solidariedade (Paraná) publiceerde een plaatje van Lula op de sociale media met de tekst “Wij willen de leider achter de tralies”, en “Er moet een einde komen aan de straffeloosheid in Brazilië. Een dief hoort in de gevangenis!”.

Lider

#BraziliëNieuwsOnline #LavaJato #Lula #PortoAlegre

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page