top of page
  • Observer

Leuk extraatje

Cabral01

Ex-gouverneur Sergio Cabral (foto) (van Rio de Janeiro) kan echt niet meer rekenen op het medelijden van zijn voormalige onderdanen, integendeel. De man zit nu al 11 maanden in de cel, beschuldigd van de leider te zijn van een criminele organisatie die actief was tijdens zijn 2 ambtstermijnen. Het totaalbedrag dat deze politicus achterover drukte is veel meer dan dat van een gelukkige lottowinnaar en loopt in de honderden miljoenen.

Een van de bedrijven die hem smeergelden betaalden was het bouwbedrijf Carioca Engenharia. Twee executives van dat bedrijf, Tania Maria Silva Fontenelle en Rodolfo Mantuano, zitten eveneens achter de tralies en sloten een gerechterlijk akkoord af in ruil voor strafvermindering. Zij bevestigden vandaag hun eerdere bekentenissen aan rechter Marcelo Bretas: het betalen van maandelijkse bedragen van 200.000 tot 500.000 reais aan de toenmalige gouverneur, dit tussen 2009 en 2014. Beiden gaven toe te beseffen dat het om illegale acties ging en biechtten op dat de gelden in cash bezorgd werden aan twee vertrouwensmensen van Cabral: Carlos Miranda en Luiz Carlos Bezerra (eveneens opgesloten). De overhandiging gebeurde op de zetel van het bedrijf, soms ook in de privé woning van Tania Fontenelle.

Tania gaf toe dat het maandelijkse bedrag van R$ 200.000 twee of drie jaar aangehouden werd, en nadien steeg tot R$ 500.000. Het gebeurde bijwijlen dat het bedrijf niet over de nodige cash beschikte en dat de maand nadien het dubbele werd overhandigd.

Het geld was afkomstig van overfacturatie aan bedrijven die diensten verleenden aan Carioca Engenharia, of zelfs volkomen verzonnen contracten.

Foto: Tânia Rêgo - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #SergioCabral

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page