top of page
  • Observer

Leven na een hondenleven

Marcelo-Odebrecht

Dinsdag (19) zal een van de rijkste mannen van Brazilië op vrije voeten gesteld worden, maar wel met een enkelband aan zijn been. Aannemer Marcelo Odebrecht (49) zat 30 maanden in de cel in Curitiba, een hok van 12 vierkante meter, samen met andere veroordeelden in het Lava Jato proces, slapend op een stenen bed en een gat in de vloer om zijn behoeften te doen. Van daaruit gaat het terug naar zijn persoonlijk paradijs in São Paulo, in de sjieke wijk Cidade Jardim.

Het optrekje van 3.000 vierkante meter heeft een geschatte waarde van 30 miljoen reais. Met of zonder enkelband zal hij er kunnen flaneren langs de tientallen suites, werken in een kantoor van 300 vierkante meter en genieten van het luxueuze zwembad, omringd door veel groen van het park Burle Marx naast zijn eigendom.

Het is echter niet allemaal rozegeur en maneschijn wat hem te wachten staat in de komende 30 maanden van zijn huisarrest. Marcelo zal de woning niet mogen verlaten zonder toestemming van de gerechterlijke instanties. Zelfs met toestemming zal de federale politie blijven toekijken wanneer hij op doktersbezoek gaat, of naar de tandarts. Hij mag ook niet zomaar iedereen toelaten op bezoek. Andere aannemers en getuigen in het Lava Jato onderzoek mag hij niet zien, noch spreken. Dit is enkel voorbehouden aan familieleden tot in de 4de graad en 15 personen die boven alle verdenking staan. Zelfs in die gevallen moet hij het gerecht informeren. Reizen is helemaal uitgesloten, niet naar een andere stad of gemeente en al zeker niet naar het buitenland. Zijn paspoort werd in beslag genomen.

Middels het gerechterlijk akkoord dat hij afsloot, zal hij niet voor Odebrecht mogen werken tot in 2025. Pas vanaf 2020 zal hij mogen werken in een ander bedrijf.

Foto: Fotos Públicas - Cicero Rodrigues - World Economic Forum

#BraziliëNieuwsOnline #BurleMarx #CidadeJardim #MarceloOdebrecht

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page